Subha Davasak! Sri Lanka

Wanda Spohr op 23 February 2022
Subha Davasak! Een tropische welkomstgroet vanuit Sri Lanka!

Sri Lanka was mijn 1e kennismaking met Azië op mijn 18e en daardoor een extra speciaal plekje in mijn hart. Het wordt ook wel de parel van de Indische oceaan genoemd en wat mij betreft is dat helemaal waar! Wat is mij het meest bijgebleven: de hartelijkheid van de bevolking, het lekkere eten, de waanzinnig mooie stranden, de wilde olifanten en de mooie stad Kandy met haar mooie tempels. Ik ben er daarna nog een keer teruggeweest en ik kan je zeggen dat ook dat een onuitwisbare ervaring was.

Aanraders zijn: ??Spot olifanten tijdens een jeepsafari in Udawalawe Nationaal Park ??Breng een bezoek aan het schildpaddenopvangcentrum van Kosgoda ??Verdiep je in de fascinerende cultuur en historie in Anuradhapura met z’n vele tempels ??Maak een treinreis langs de vele theeplantages ??Bezoeken overnacht in de jungle van Polwaththa, de “achtertuin” van Kandy ??Geniet van het strand in Unawatuna of Arugam Bay, de ware surfers hotspot. ??Je culturele trip door Sri Lanka is pas compleet wanneer je Galle Fort hebt bezocht waar je vele herinneringen ziet uit de Nederlandse VOCtijd ??Beklim, maar liefst 1900 traptreden, de leeuwenrots van Sigirya ??Ga naar Ella, ook wel het relaxparardijs van Sri Lanka en het wordt oook wel het backpackerparadijs genoemd ??Bekijk de zonsondergang aan zee samen met de bevolking die er massaal een familie-uitje van maakt, maar het is ook een uitje voor verliefde stelletjes ??Ga naar Yala National Park en spot de luipaarden ??Verleng je verblijf met een bezoek aan de paradijselijke Malediven nu je toch in de buurt bent. Liever wat minder bekends? Ga dan naar Lakshadweep oftewel de Lakkadiven, een eilandengroep net boven de Malediven.

Sri Lanka biedt genoeg afwisseling van cultuur, natuur en strand. Doordat het niet een bijzonder groot eiland is, slechts 1,5 x Nederland, leent het zich ook uitstekend voor een kort(er) verblijf al doe je daar het eiland wellicht te kort mee! Ik denk bijzonder graag met je mee en maak een reisvoorstel op maat voor je richting deze betoverende plek!

Gihin ennam! Wanda

#travelcounsellor#travelsrilanka#wandaspohrtravelcounsellor #srilankatravel