IJsland, een belevenis

Arlette van der Meer - Lammers on 23 November 2010

Deel dit:

Vorige week ben ik terug gekomen van een 6 daagse studiereis IJsland. Ik vond het een hele belevenis en heb hele stoere dingen gedaan. Ik had vooraf niet verwacht dat ik het allemaal zou doen en durven. Het was geweldig. Voor de veiligheid en tegen de kou werden we in de gekste outfits gestoken, dat levert lachwekkende foto’s op .

Het programma in het kort: - bezoek Blue Lagoon - bezoek aan de lavavelden in de Blue Mountains met ondergrondse wandeltocht door de eeuwenoude lava gangen (caving). - Bezoek aan de Gulfoss watervallen - Bezoek aan Geysir plateau - Gletsjerhike en ice climbing op de Solheimajökull - Bezoek Skogafoss waterval - Bezoek aan Thingvellir National Park en Blue Mountains met snorkelen in Silfra Meer - Mountain cruiser tour (off road tour op quad's op het bergplateau nabij Reykjavik) - Vrije tijd in Reykjavik

Vanaf nu ben ik helemaal Ijsland fan. Het is een bonk natuur, ruig, rauw als een maanlandschap. Er zijn geen kleedruimtes om een dry-suite aan te trekken (snorkelen). De auto stopt langs de kant van de weg, door het lavaveld kom je bij de grot (geen kiosk, geen souvenirs). In de winter (november) komt de zon om 10.30 uur op, dat is een bijzondere ervaring. Het noorderlicht heb ik niet gezien, tja.......dan moet ik terug!!

Ps. De nog maffere foto’s hou ik voor mezelf, dat snap je.....

Deel dit:

Terug Naar Boven