Zonnig Gran Canaria

Bianca Brouwer - van der Pels op 16 May 2008
In mei 2008 hebben wij samen met een ander gezin met 2 kleine kinderen een heerlijke strandvakantie beleefd op Gran Canaria. Gran Canaria ligt op ca. 4 uur vliegen vanaf Amsterdam en biedt veel mogelijkheden het hele jaar door voor de zonaanbidder, maar ook voldoende excursies en bezienswaardigheden voor de actieve reiziger.

Onze accommodatie was gelegen in Playa del Ingles, op korte afstand van het winkelcentrum Cita, waar onder andere een bakker en supermarkt te vinden zijn. Ook vind je er diverse restaurants en winkeltjes. Het strand van Playa del Ingles is heel breed en er loopt een boulevard langs het grootste gedeelte van de plaats. Ook hier zijn de nodige terrassen, bars, restaurants en souvenirsshops te vinden. Aan het einde van de boulevard vind je de duinen van Maspalomas, een nature reserve. Vooral bij zonsondergang biedt dit een prachtige aanblik! Op het strand zijn ligbedden en parasols te huur en het loopt langzaam af in zee, dus zeer geschikt voor kleine kinderen. In Playa del Ingles zijn in totaal 5 winkelcentra (Centro Commercials), hier zijn de meeste bars, uitgaansgelegenheden, restaurants en winkels te vinden.

Een leuke excursie is de tocht naar Puerto de Mogán (ongeveer 20 kilometer ten westen van Playa del Inglés), de meest romantische plaats van het eiland en ook wel het Venetië van de Canarische Eilanden genoemd. Onderweg bezoeken we eerst een bananenplantage, waar wordt uitgelegd hoe de bananen worden geteeld. Vervolgens komen we in Puerto de Mogán aan en hebben dan een aantal uren de tijd om het stadje op eigen gelegenheid te verkennen. Er is een grote markt (iedere vrijdag) met een verscheidenheid aan producten (oa. Leerwaren, kleding, fruit en souvenirs) die doorloopt tot in de haven. Er zijn ook vele leuke terrassen en restaurants, we hebben hier van een uitstekende lunch genoten. De terugreis naar Playa del Ingles over de kustweg is spectaculair vanwege de prachtige uitzichten waarop je onderweg getrakteerd wordt!

Ook leuk om te bezoeken is het relatief nieuwe plaatsje Meloneras, waar vooral veel luxe hotels te vinden zijn. Er loopt een prachtig aangelegde boulevard langs de kust met mooie uitzichtpunten, maar je vind hier ook de wat luxere winkels en restaurants. Tevens is hier een casino en zijn er tal van uitgaansgelegenheden. Een leuke afwisseling van de toch wat eenvoudigere en soms wat verouderde faciliteiten in Playa del Ingles.

Gran Canaria leent zich ook uitstekend om per huurauto te verkennen, het binnenland is nog authentiek en je vind er mooie Spaanse dorpjes.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden op Gran Canaria of een van de andere Canarische eilanden, neemt u dan geheel vrijblijvend contact met mij op!