Kaunertal wintersport

Bianca Maassen-Berensfreise op 23 December 2019
Wintersport naar Oostenrijk - Kaunertaler Gletsjer - Feichten.

Rustig familiegebied, met zo'n 32-42 km pistes op de Geltsjer en sneeuwzeker. Aangezien ik na mijn ski ongeluk niet zo'n die hard skier ben, vind ik 't prettig wanneer er veel groen, lichtblauw of blauw op de piste is. Daarentegen mijn gezin ziet wel graag de uitdaging in blauw, rood en zwart. Sneeuwzekerheid is dan vaak de volgende valkuil, maar dit jaar hebben we 't gevonden. Fantastisch mooi gebied qua natuur, rustig, relaxe, een heel klein beetje après ski, maar vooral heerlijk gebied om te skien met je gezin. De gletsjer ligt geweldig en daar waar Fizz - Ladis (20minuten van ons vandaan) dagelijks steeds slechtere sneeuw begonnen te krijgen gedurende de week, bleef de sneeuw goed op de gletsjer. Ons Hotel Lärchenhof (met heerlijke streekmaaltijden) in Feichten gelegen, lag ca. 80 meter van de skibus (die ons in ca 20-30minuten via de prachtige Kaunertaler Gletscherstrasse naar boven bracht), supermarkt, skiverhuur en openbaar zwembad, een tweetal après ski barretjes (rustig, maar wel leuk om toch eens af en toe naartoe te gaan) op korte afstand. In Feichten zelf is nog een rodelbaan en een kinderpiste en Fendels (naastgelegen dorp) heeft ook kleine piste van een 12km welke met de skibus te bereiken is. Daarnaast is er een langlauf loipe met naastgelegen Kaunertaler wandelpad in 't dal vrijgemaakt en wanneer 't zonnetje schijnt is dit heerlijk wandelen.

De Kaunertaler Gletscherstraße is een van de mooiste ‘hooggebergte-wegen’ van de Alpen. De weg loopt van Feichten via de rand van het ‘eeuwige ijs’, op een hoogte van 2.750 meter, rechtstreeks naar de Weißseeferner. De goed aangelegde, schilderachtige 26 km lange weg heeft in totaal 29 bochten en een hoogteverschil van bijna 1.500 hoogtemeters. Langs de weg naar de gletsjer komt u tal van prachtige bezienswaardigheden tegen, zoals de Gepatschstausee, de Weißsee en de Fernergarten. 29 Stations staan garant voor een unieke natuurlijke en culturele ervaring. Het hoogtepunt van het uitstapje is de rit met de Karlesjochbahn: het uitkijkplatform op 3.108 meter biedt een adembenemend drielanden uitzicht op de bergen van Italië, Zwitserland en Tirol. De gemeente Kaunertal strekt uit over heel het dal en bestaat uit 12 dorpen met soms wat rare namen (Platz, Loch, Boden). Het Kaunertal, gelegen in het Tiroler Oberland, is een geliefde vakantiebestemming en wordt omringd door een indrukwekkend bergpanorama. Het dal is al vele millennia bewoond. De eerste mensen die zich hier te vestigden waren de Romanen uit het naburige Vorarlberg en Zwitserland, die op zoek waren naar groene weilanden. Vandaag de dag trekt het Kaunertal veel toeristen dankzij de uitstekende ski- en wandelgebieden, terwijl de steile en bochtige tolweg bij de Kaunertalgletsjer populair is bij fietsers en motorrijders.

Winter ; De Kaunertaler gletsjer, staat met 54 km piste, garant voor prachtige afdalingen. De pistes reiken tot 2.750 m. Het snowpark is een hotspot voor snowboarders en freeskiërs. In het park liggen o.a. een 100 m lange halfpipe, verschillende rails en twee springschansen. Kinderen tot 10 jaar skiën gratis, indien zijn in het gezelschap zijn van een volwassene met geldige liftpas. Tourskiërs kunnen in het Kaunertal tot in het voorjaar hoogte touren maken. In het authentieke Kaunertal komt u volledig tot rust. Hier vindt u geen grote hotelcomplexen, maar uitsluitend familiehotels, dorpsherbergen en privépensions.

Is ook fantastisch in de Zomer, puur natuur en actief. Afwisselende wandelpaden nodigen uit om door het onaangetaste landschap te wandelen. Het bekendste lange-afstandswandelpad van Tirol, de Adelaarsweg, loopt door de bergketens rond het Kaunertal. Natuurpark Kaunergrat, met zijn majestueuze gletsjers, diepe dalen, meren en uitgestrekte alpenweiden, nodigt uit om kennis te komen maken met het kwetsbare Alpenlandschap. Een bezoek aan de Kaunertaler gletsjer is ook in de zomer een aanrader. De Kaunertaler Gletscherstraße is één van de mooiste bergwegen in de Alpen en brengt u via 29 bochten naar 2.750 m. Onderweg passeert u verschillende klimaatzones, waarna u uiteindelijk de eeuwige sneeuw en ijs bereikt. Met een gemiddeld stijgingspercentage van 10% is deze weg ook een klassieker onder wielrenners. Breng ook eens een bezoek aan de gletsjerspleten en de ijsgrot op de gletsjer. Hier kunt u het ijs van de gletsjer van dichtbij bekijken en aanraken.