Citytrip Barcelona

Corine Borgmeijer on 08 November 2018

Deel dit:

In de vroege ochtend, vliegen we naar Barcelona voor een citytrip van drie dagen. Het is zeker 30 jaar geleden dat ik daar voor het laatst was. Hoog tijd voor een hernieuwde kennismaking! Na aankomst op de luchthaven van Barcelona gaan we naar ons centraal gelegen hotel, dicht bij de Plaça de Catalunya. We kunnen de bagage achterlaten en krijgen een plattegrond van de stad met leuke tips en restaurants.

We lopen naar de Arc de Triomf, die dienst deed als hoofdingang van de wereldtentoonstelling van 1888, die in het nabijgelegen Parc de la Ciutadella werd gehouden. Daarna gaan we naar de Sagrada Familia. Wat een schitterende kathedraal. Er wordt nog steeds aan gewerkt, maar naar verwachting zal dit meesterwerk van Antoni Gaudi in 2026 af zijn. We nemen de metro terug, voor een wandeling door de Gotische wijk. We genieten van de mooie gebouwen en de kleine straatjes. Dan wordt het tijd om te lunchen. Op een pleintje strijken we neer op een terras. Hier genieten we van een fantastische paëlla. Tijdens de lunch valt er genoeg te zien. Daarna lopen we verder naar de Ramblas. Daar moet je geweest zijn als je in Barcelona bent. Het is er levendig met veel terrassen, straatverkopers en stalletjes met souvenirs en bloemen. We lopen door naar het standbeeld van Columbus. Voordat we naar ons hotel gaan, bezoeken we nog de Plaça Reial. Dit is één van de meest elegante pleinen van de stad, midden in de Gotische wijk. Je vind hier hoge palmbomen, en gebouwen met arcadebogen, waaronder veel terrassen zijn. De fontein en de sierlijke straatlantarens zijn het werk van Gaudi. In het hotel gaan we door naar het dakterras. Hier zitten we in de namiddag zon en genieten van een drankje en 360 graden uitzicht over Barcelona. 's-Avonds eten we in een wijnbar op loopafstand van ons hotel.

De volgende morgen beginnen we met een heerlijk Catalaans ontbijt. Daarna gaan we naar het Museu Nacional d'Art de Catalunya dit ligt op de Montjuïc. Met de (rol)trappen gaan we naar boven. Onderweg zijn er diverse waterpartijen en fonteinen. Van bovenaf heb je een schitterend uitzicht over Barcelona. We hebben het museum niet van binnen bekeken. Dit staat voor een volgend bezoek op het to do lijstje. Na een cortado (klein kopje sterke koffie met een beetje melk) met mooi uitzicht over Barcelona, gaan we verder naar de wijk Gracia. Dit was ooit een dorp, maar is door de stad Barcelona opgeslokt. Toch heeft Gracia een beetje zijn dorpse karakter weten te behouden. Er zijn smalle straatjes met leuke winkeltjes en eetgelegenheden. Er heerst een relaxte sfeer. Het is tijd voor de lunch. Op een leuk plein zoeken we een terras. Na de lunch gaan we op weg naar Parc Guëll. Het was de bedoeling dat het een tuinstad zou worden met een aantal luxe villa's. Het project mislukte en de grond werd aan de gemeente Barcelona verkocht. In 1926 werd het opnieuw geopend als openbaar park. Gaudi mocht het park ontwerpen. Bekend zijn de golvende zitbank die bekleed is met kleurrijke mozaïeken, de trap met de kleurrijke draak en de sprookjesachtige entree van het park. De belangrijkste bezienswaardigheden liggen in het betaalde gedeelte van het park, maar het is ook leuk om door het andere deel te wandelen. Hierna keren we terug naar het hotel om nog even van een drankje op het dakterras te genieten. 's-Avonds eten we tapas in een gezellig restaurant in de buurt van het Picasso museum.

De laatste dag alweer vandaag. Na het ontbijt lopen we naar de Ramblas. We bezoeken de Mercat la Boqueria. Dit is de grootste levensmiddelenmarkt van Barcelona. Het ligt hier vol met verse producten, zoals vis, vlees, groenten en fruit. Maar je kunt er ook terecht voor verse sappen, tapas en nog veel meer. Hierna lopen we door de luxe winkelstraat Passeig de Gracia, op zoek naar de beroemde huizen van Gaudi. Als eerste komen we langs Casa Batllo. Dit staat bekend als het sprookjeshuis van Gaudi. De pastelkleurige gevel doet denken aan de schubben van een vis en het dak heeft de vorm van een drakenstaart. We lopen door naar Casa Mila (ook wel La Pedrera genoemd) even verderop. Dit golvende appartementencomplex is gebaseerd op natuurlijke vormen. Boven op het dak vind je een surrealistisch beeldenpark met schoorstenen, die op ridders lijken. Dit zie je vaak op foto's in de reisgidsen. Wij kozen ervoor om dit huis van binnen te bekijken. Een aanrader! Hierna gaan we richting de zee. De wijk Barceloneta ligt hier. Het is een oude visserswijk. We lopen de kleine straatjes in en je ziet hier de schone was aan de balkonnetjes hangen. Ook zijn er veel Catalaanse vlaggen te zien. We drinken een kop koffie en lopen door naar het strand. Barcelona heeft een mooie lange, brede boulevard. Langs het strand zijn er diverse strandtenten. We kiezen een terras om te lunchen. Er valt hier genoeg te zien. Na de lunch lopen we via de Gotische wijk terug richting ons hotel. Onderweg komen we langs de Kathedraal van Barcelona. Wij hebben nog even tijd en besluiten naar binnen te gaan. De kathedraal is schitterend. Ook gaan we met de lift naar het dak van de kathedraal. Hier hebben we weer een mooi uitzicht over de stad. Aangekomen in ons hotel, halen we de koffers op en gaan richting het vliegveld. Na een goede vlucht landen we weer veilig in Nederland.

Een bezoek aan Barcelona kan het hele jaar door. In de lente en in de herfst is het er vaak nog heerlijk weer en zonniger en warmer dan in Nederland. Tijdens ons bezoek was het nog zomers warm. We zijn daarom voornamelijk buiten geweest. Maar Barcelona heeft ook veel mooie musea die ook een bezoek waard zijn. In de weekenden zijn er vaak leuke festivals. Ook een leuke manier om Barcelona te zien is een fietstour (met Nederlandse gids) Zo zie je in korte tijd veel van de stad. Voor echte voetballiefhebbers staat een bezoek aan Camp Nou natuurlijk op het programma. Ook tickets voor voetbalwedstrijden kun je bij mij reserveren.

Wil je ook zo'n leuke citytrip naar Barcelona maken? Neem dan contact met mij op.

Deel dit:

Terug Naar Boven