Pousada rondreis van Lissabon naar Porto

Corine Merkus-de Rooij on 11 April 2010

Deel dit:

Verblijven in pousada’s tijdens je rondreis daar denk je niet zo snel aan! De charmante, luxe hotels zijn ondergebracht in kastelen en kloosters, of gevestigd op unieke locaties. Pousada's bieden een grote keus; van het groene bergachtige noorden tot de schitterende rotskust van de Algarve in het zuiden.

De ruim 40 pousada’s van Portugal zijn verdeeld in vier categorieën: * Historische Pousada: in kasteel, paleis, fort of klooster. * Historische Design Pousada: gebouwen van historische waarde met een nieuw, modern interieur. * Natuur Pousada: gelegen in indrukwekkende natuurgebieden. * Charmante Pousada: exclusieve panden met een charmante inrichting, in stijl van de regio.

Leuk aan een pousada rondreis is dat verschillende categorieën pousada’s met elkaar gecombineerd worden, zo is iedere aankomst weer een aangename verrassing.

Mijn pousadatour begint in Lissabon, omdat je in Lissabon zelf geen auto nodig hebt is de transfer naar de stad van te voren geregeld.

Lissabon met zijn oude wijk Bairro Alto, is één van de meest schilderachtige wijken van Lissabon. Het is hier heerlijk slenteren. Als ik even uit wil blazen is er altijd wel een koffietentje of goedkoop restaurantje in de buurt. De traditionele Lissabonese levenstijl is in deze buurt nog altijd prettig voelbaar. De bovenstad is bijvoorbeeld te bereiken via tram 28 of met één van de 'Elevadores', de liften of trammetjes die mij een steile klim besparen.

Mijn verblijf in Lissabon sluit ik uiteraard af met een diner in een Fadorestaurant, in de volkswijk Alfama.

Vanuit Lissabon begint de rondreis in Évora waar ik slaap in een historische pousada. De pousada in Évora is een voormalig klooster, ik slaap dan ook wat vroeger een kloostercel is geweest. Bij aankomst stijgt heel toepasselijk in de naast gelegen kerk gezang op. Évora is een schitterend museumstadje en staat ook niet voor niets op de UNESCO werelderfgoedlijst. Vanuit Évora is het de moeite waard om het plaatsje Estremoz te bezoeken, de historische pousada van Estremoz is schitterend gelegen op een heuvel, en torent boven het plaatsje uit.

De volgende dag vervolg ik mijn reis naar Crato, aanrader is om niet via de snelwegen te rijden maar via de schitterende binnendoor wegen. De historische design pousada van Crato is onder andere een voormalig kasteel geweest, de pousada ademt deze sfeer nog steeds uit. Ik heb steeds het gevoel dat er een ridder over mijn schouder meekijkt….

Op mijn weg naar het noorden bezoek ik Coimbra, een studentenstad gevestigd in een oude Moorse vesting. Er is een beneden en een bovenstad net als in Porto. Een heerlijke stad om te winkelen en te genieten van al het goede wat Portugal te bieden heeft. Spijtig genoeg eindigt mijn rondreisreis in Porto een stad die mij blij verrast. De pousada van Porto is gelegen aan de rivier de Douro, terwijl ik een drankje drink op het terras komen de boten met de tonnen port voorbij varen. De portkelders zijn namelijk gelegen aan de Douro. Een port proeverij is uiteraard een must net als een bezoek aan de port kelders.

Ook benieuwd naar hoe het is om in een pousada te verblijven, vraag vrijblijvend een reisvoorstel bij mij aan.

Deel dit:

Terug Naar Boven