Robinson Club Agadir in combinatie met de magie van Marrakech

Corine Merkus-de Rooij on 12 October 2010

Deel dit:

Na een kleine 4 uur vliegen kom ik in Agadir aan. Eén van de aanvlieghavens van Marokko. Marokko heeft een landschap van uitersten, van besneeuwde bergtoppen in het noorden tot droge woestijnen in het zuiden.

De eerste week verblijf ik in Robinson Club Agadir, dit hotel ligt aan het 10 km lange zandstrand van Agadir, direct naast het Koninklijk paleis. Het wordt door een schitterend duinlandschap van de kust gescheiden. Bij aankomst geeft de Club mij het gevoel dat ik een Marokkaanse riad (traditioneel Marokkaans huis met open binnenplaats) binnenstap. Robinson Club Agadir staat voor gezond eten, drinken en sporten. Dit valt meteen op als ik aanschuif voor het ontbijt, de keuze uit verschillende verse vruchtensappen en uit verschillende soorten brood is groot. De Club straalt één en al relaxtheid uit, met de voetjes in het zand geniet ik van de lunch.

Na een week zon en strand wordt het tijd om een paar dagen ondergedompeld te worden in de hectiek van Marrakech. Een autorit van ruim 2 uur brengt mij naar de rand van de oude medina van Marrakech. De medina is autovrij, en mijn riad bevindt zich in het hart van de medina dus er zit niets anders op dan de reis te voet te vervolgen. In de oude stad verdwaal ik al snel in de nauwe straatjes. Er zijn tientallen winkeltjes met puntsloffen en sjaals in alle kleuren van de regenboog, schattige theeglaasjes en theepotten met tierelantijnen. Af en toe moet ik opzij springen voor een ezel. Zodra ik de riad binnenstap valt de rust over mij, van de drukte van de medina is niets meer te merken. De Marokkaanse thee staat als welkom op mij te wachten, of ik ook nog gebruik wil maken van de hamman. Ik heb het gevoel dat mij nog een paar bijzondere dagen staan te wachten.

Het centrale middelpunt van Marrakech is het Djemaa Al-Fna plein, overdag vindt je hier een paar stalletjes maar zodra de schemer aanbreekt wordt het plein omgetoverd tot 1 groot openlucht restaurant. Ik kom al gauw oren en ogen te kort, slangenbezweerders, waarzegsters vergezeld door het getrommel van de straatmuzikanten. Het beste is om op de lange houten banken aan te schuiven en kijken wat de Marokkaanse pot schaft.

Niet te missen in Marrakech is een bezoek aan de Koraanschool Medersa Ben Youssef maar de reis wordt helemaal bijzonder met een kookworkshop.

Neem contact met mij op voor een vrijblijvend voorstel.

Deel dit:

Terug Naar Boven