PATAGONIE, een reis naar het einde van de wereld.

Elize Breed Schouten on 28 March 2015

Deel dit:

PATAGONIE, een reis naar het einde van de wereld.

Vanuit Ushuaia maak ik een 4-daagse cruise door Patagonie, een prachtig gebied aan de onderkant van Chili en Argentinie. Het schip is comfortabel, biedt goede service en heerlijk eten, maar het allerbelangrijkste is de unieke route die ik ga varen. Varend door het Beagle kanaal krijg ik een waar Charles Darwin-gevoel! Dagenlang zie ik – behalve de bemanning en medepassagiers – geen mens, geen andere schepen en heb ik geen wifi en telefoonverbinding.

Wat ik wel heb zijn prachtige uitzichten, ik maak hike-tochten door bossen en langs gletsjers, stoere boottochtjes in een zodiac tussen de ijsschotsen en ik doe indrukken op die ik mijn leven lang niet zal vergeten. Prachtige en indrukwekkende gletsjers zie ik aan mij voorbijgaan, wat is dit bijzonder!

Pas op de laatste dag kom ik weer mensen tegen, een echtpaar met een zoontje en een poedel. De vader beheert de vuurtoren op Kaap Hoorn. De moeder geeft de zoon onderwijs. Tussen twee oceanen in bevindt dit Chileense gezin zich in compleet isolement voor de periode van een jaar op een koud en winderig, miniscuul eiland. Dit blijkt een hele eer te zijn, de wachtlijst hiervoor is vol. Toch lijken ze blij als wij even langs komen.

Een prachtige reis aan het eind van de wereld, weg van het bekende, is een voorrecht om mee te mogen maken. Na afloop van deze cruise overnacht ik in hotel Arakur, dit ligt bovenop een berg midden in een prachtig natuurgebied, even buiten Ushuaia. Arakur is een heerlijk hotel, ideaal om even bij te komen van alle indrukken en avonturen. Een hotel met een sfeervolle en minimalistische inrichting, een goed restaurant en welness-faciliteiten. Vanuit een comfortabele lounge zie ik het mooie landschap door een groot panoramaraam om de 10 minuten voor m’n neus veranderen, ik kan hier uren naar kijken. Het goede glas Argentijnse wijn draagt daar natuurlijk ook aan bij.

Een once-in-a-lifetime ervaring, die ik iedereen gun. Wilt u naar Argentinie en/of Chili, bel of mail mij en ik maak heel graag een mooi voorstel voor u.

Groetjes, Elize

Deel dit:

Terug Naar Boven