Eten in Singapore

Elles Baks op 06 January 2021
Mensen in Singapore houden van eten en uitgaan. In deze wereldstad vind je dan ook een groot aanbod van restaurants en eetgelegenheden. Mijn top vijf!

5. East Coast Seafood Centre

Een stukje uit het centrum van Singapore vind je het East Coast Seafood Centre. Dé plek om krab te eten. Er zijn verschillende restaurants die allemaal je aandacht proberen te trekken met grote gekleurde neonborden. In het Long Beach Seafood Restaurant is de bekende Black Pepper Crab geboren, dus deze moeten we maar proberen. De inrichting is simpel, maar de krab is heerlijk! Voordat je terugkeert naar de stad kun je nog even een korte wandeling langs het water maken, heerlijk op de warme avonden die Singapore kent.

4. Sushi aan het water

Langs de gezellige kades Boat en Clarke Quay vind je veel restaurants en uitgaansgelegenheden. Zo ook dit Japans restaurant Tomo Izakaya. Je kunt hier heerlijk buiten op een veranda zitten. Lokaal biertje erbij en het vakantiegevoel is compleet. Maar ook de locals gaan graag naar deze wijk om een hapje te eten. De kaart in dit restaurant biedt een grote keuze aan sushi, maar heeft ook andere traditionele Japanse gerechten. Na het eten kun je heerlijk rondstruinen langs het water en nog even een drankje doen in één van de gezellige barretjes of een hippe club.

3. Korean Barbecue

Bij binnenkomst hoor je een gezellig geroezemoes en komen de barbecue geuren je tegemoet. Elke tafel heeft zijn eigen barbecue in het midden en een afzuigkap die vanuit het plafond naar beneden komt. Je bestelt hier bijvoorbeeld een gemixt menu van vlees en groente. De obers serveren niet alleen, ze gooien ook het vlees op de barbecue voor je. Wat een luxe. Maar wel zelf opletten dat het niet aanbrandt! Je vindt verschillende Korean Barbecues aan de Tanjong Pagar Road.

2. Foodmarket

Verschillende kleine eetstalletjes, plastic stoelen en een mix van geuren; je bent in een Foodmarket terecht gekomen. Deze gezellige en ook door locals veel bezochte eetgelegenheden vind je door heel Singapore. Elk stalletje heeft zijn eigen specialiteit en zo kun je zelf een heerlijke maaltijd samenstellen. Combineer het beste van de Aziatische keuken: satés, loempia’s, dumplings, fried rice, gestoomde groente en als afsluiter een verfrissende kokosnoot.

1. Ku De Ta

Chique dineren met uitzicht. Op de top van Marina Bay Sands, bekend om de “infinty pool”, vind je dit luxe restaurant. Ze serveren moderne Aziatische gerechten met een Frans tintje. Het tasting menu met de bijbehorende wijnen is een aanrader, maar wel redelijk prijzig. Na de maaltijd kun je nog een drankje doen in de gelijknamige hippe bar of vang een glimp op van de infinity pool en het prachtige uitzicht op de stad vanaf het dakterras. Zorg wel dat je nette kleding meeneemt, er geldt een dresscode.