Camper rondreis West USA

Ilma van den Berg op 23 April 2017
Met een Camper door West USA!!

Wat een ervaring is dit om zelf met een camper rond te reizen. Na een goede vlucht met Air Berlin rechtstreeks vanaf Düsseldorf naar Los Angeles, een verplichte overnachting nabij de luchthaven. Als je een Early Bird pakket bijboekt wordt je al vroeg opgehaald bij je hotel zodat je eind van de ochtend al op weg bent met je camper. Je moet toch eerst inkopen doen, Walmarkt is perfect hiervoor, zodat je daarna opweg kunt naar je 1e bestemming. Ik heb zelf mijn tom tom leeg gemaakt en een kaart van West USA erop gezet, met alle plaatsen in je favorieten zodat je geen tijd kwijt bent met zoeken en adressen vinden. Helaas zit er bij de camper dus geen navigatie !! Vanuit Carson/Los Angeles, depot Cruise America, zijn we naar Yosemite gereden. Daar 2 nachten gebleven zodat we een volle nacht in Yosemite NP konden door brengen. Vroeg opgestaan om in 1 dag naar Las Vegas te rijden. Dit is een pittige rij dag !! 1 nacht Las Vegas met een ritje in the High Roller. Fonteinen show en lekker over de strip lopen.

Vanuit Las Vegas naar Zion NP. Met de Nationale Parken Pass € 80 mag je onbeperkt alle parken bezoeken. Alles is ter plaatse goed geregeld, er rijden shuttle bussen door de parken en kun je naar wens op en uit stappen. Overal vindt je een Visitors Centre om informatie op te vragen. Vanuit Zion via The Zion Mount Carmel Tunnel $ 15 per voertuig, een prachtige route naar Page (of Bryce NP) schilt in km en de route is schitterend. Let op dat je in Page in een andere tijdzone bent !! In Page is de Antelope Canyon, deze is het best te bezoeken rond 12.30 omdat dan de zon het hoogste staat en recht in de Canyon schijnt. Dit moet je al ruim maanden van te voren boeken anders is deze tijd echt vol geboekt. Lake Powell 10 min van Page is een mooi meer waar veel watersporten worden gedaan, april is het nog rustig omdat de temperatuur dan rond de 20-23 graden ligt dus nog niet echt warm.

Vanuit Page gaat we via Horse Shoe Bend, leuke stop om dit in de diepte te ervaren, naar Grand Canyon. Wij verblijven in Williams, een leuke, sfeervolle plaats aan de route 66 met het Grand Canyon Railway station. We gaan een dag per trein naar de Grand Canyon met aansluitend lunch en bustour door de Grand Canyon. Je krijgt veel info op deze manier.

Vanuit Williams door naar Los Angeles voor onze laatste 2 nachten in Pomona. We hebben via de camping een bustour door Los Angeles geboekt waardoor we in Hollywood, Beverly Hills, Santa Monica, Venice Beach enz zijn geweest. Was ook erg leuk !! Laatste dag is het de camper leeg maken, koffers pakken, aftanken enz. Met Early Bird mag je ook later de camper inleveren dus hoef je niet te haasten aangezien de meeste vluchten aan het eind van de middag vertrekken. Bij aankomst op het Depot wordt je camper gecheckt alles even nalopen en staat de taxi klaar om je weer naar de luchthaven te brengen. Dit is super relax dus ik zie Early Bird pakket echt als meerwaarde.

Ik heb nu Florida per huurauto gedaan en West kust per Camper en mijn ervaring is dat je met Camper meer vrijheid hebt, al je spullen heb je bij de hand. Je leeft niet net als bij de huurauto uit de koffer maar wil je in de avond naar een restaurant moet je dit toch weer met de camper doen. Op de campings zijn vaak geen restaurants, in sommige gevallen kun je een pizza bestellen maar dat is zeker niet overal. Je kunt de staanplaatsen met Full Hock up boeken zodat je elec/ water en afvoer bij de staanplaats hebt. Evt tegen over toilet/douches kun je ook vooraf boeken.

Ik ben dus uitgebreid op de hoogte!! Indien je meer info wenst of ook eens per camper wilt reizen stuur dan een mail naar ilma@travelcounsellors.nl