Dominicaanse Republiek

Ilma van den Berg op 25 August 1998
Dominicaanse Republiek..de zon schijnt er altijd, het zeewater is glashelder en de stranden zijn wit.

Toch is het jammer dat het eiland het imago heeft dat alles in en rondom de resorts gebeurd. Voor en deel is dat ook waar, maar dat is vooral in het zuiden van het eiland. Wij kozen er dan ook voor om het noorden van het eiland te gaan verkennen en boekte Hotel Casa Marina Beach Resort in Sosua.Leuk gemoedelijk hotel en goed eten. Met prive strand en op loopafstand van Sosua .

Vanuit Nederland vlieg je in zo’n 9 uur naar deze bestemming. Sosua is een prima uitgangspunt voor het ontdekken van de adembenemende natuur van de Dominicaanse Republiek. De plaats zelf kenmerkt zich door de vele surfwinkels en leuke barretjes. In dit gedeelte van het eiland kun je prima van je resort af om de omgeving te gaan bekijken.

Zeer kenmerkend is het uitbundige en feestelijke carnaval met veel folklore, rum en Merengue. Verder worden er zowel in de dorpen als in de steden veel kunst en ambachtelijke producten gemaakt en verkocht zoals amber en larimar. Veel van de lokale kunst geeft een beeld weer van het typische maar kleurrijke Caribische leven.

Wat een absolute aanrader is om de verschillende excursies te gaan doen. Zo kun je bijvoorbeeld te paard door de schitterende natuur rijden. Tijdens deze begeleide rit hoef je absoluut niet te kunnen rijden want het gaat onder goede begeleiding en het zijn kleine paarden die stapvoets lopen. Het eindpunt is een prachtige watervallen die je mag beklimmen. Je klimt tegen de watervallen omhoog en zwemt tussen de rotsen door naar de volgende waterval. Deze excursie moet je echt gedaan hebben.

Ook een boottocht via de mangrove naar een bountyeiland midden op zee is erg leuk om te gaan doen. Je krijgt er voldoende mogelijkheid om in het prachtige, heldere blauwe water te snorkelen.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de vele leuke dingen die er te doen zijn. Van dezember tot mei valt er de minste regen, de overige maanden, vooral in augustus, is de meeste neerslag.

Sosua is een kleurrijk en gezellige vakantieplaatsje met vele restaurantjes, barretjes, pizzeria's, winkeltjes en de grootste discotheek van de noordkust voor ieder wat wils dus en met ingrediënten zoals een mooi strand, een fraaie natuur en de vriendelijke bevolking heeft deze bestemming dus alles in huis voor een fantastische vakantie! Ik kan dan ook iedereen aanraden om ook deze kant de Dominicaanse Republiek eens te bezoeken.

Helaas ook hiervan nog geen digitale foto's die ik zelf heb gemaakt. Wel een mooi fotoalbum van al mijn reiservaring op de Dominicaanse Republiek en natuurlijk ter inzage.