Florida autorondreis van Miami naar Orlando

Ilma van den Berg op 23 April 2016
Relax met de auto op Schiphol aangekomen en via Valet Parking de auto bij vertrekhal 2/3 afgegeven. Zo sta je direct in de vertrekhal en wordt je auto netjes voor je geparkeerd.

We vliegen met Britisch Airways naar Londen en via overstap naar Miami. Op schiphol een vertraging van de vlucht naar Londen maar op de luchthaven stonden ze ons al op te wachten en werden we met een bus direct naar de andere terminal gebracht zodat we de doorverbinding zouden halen. Dit was prima geregeld. Britisch Airways heeft een goede service aan boord met voldoende drankjes en eten. Op Miami aangekomen was het een beetje hectisch en druk met de paspoort en visum controle maar dat moet je er helaas bij calculeren.

Vervolgens met de Mover naar de autoverhuur gegaan. Dit staat duidelijk aangegeven dus volg de bordjes en je komt van zelf bij de juiste verhuurmaatschappij. Met in mijn achterhoofd dat ik geen groter autotype wilde, ben ik naar de balie gegaan en heb zonder problemen mijn auto in ontvangst genomen en kregen we uiteindelijk een gratis upgrade. Let dus op !!! Laat je niet verlijden door tegen betaling een upgrade te nemen !! Iedereen waarschuwt je hiervoor .

Gelijk met de GPS in de auto naar het hotel Newport Beach Side gereden. Prima hotel, aan het strand, goed ontbijt en met de auto ben je zo in Miami en voor 8 euro parkeer je er de gehele dag. We hebben een stadstour gedaan incl een boottocht in de Everglades. Aanrader !!

Na 3 nachten Miami, al vroeg op weg naar Key West. Wat een prachtige route, over de 42 bruggen naar Key West en onderweg gestopt om de Tarpons te voeren. Het is een flinke rij dag maar ook lekker onderweg gestopt voor een hapje en een drankje dus het is goed te doen om dit in 1 keer te rijden. We hebben 1 overnachting in Best Western Key Ambassador gedaan. Iets buiten het centrum maar met mooi zwembad en aan de kustweg gelegen. In Key West natuurlijk het uiterste puntje bezocht en de zonsondergang. Wat een drukte zeg op de boulevard. Erg gezellig.

Vanuit Key West als vroeg op pad richting Fort Myers, ook hier een lange rij dag en dan rij je door de Everglades heen. Hou wat klein geld achter de hand want sommige tolwegen moet je contant betalen, overige tolwegen worden van je credit card afgeschreven maar dat zijn kleine bedragen.

Fort Myers Beach is een prachtige witte breed zandstrand. Fantastisch bij zonsondergang. Leuk idyllisch centrum. Wij hebben 1 overnachting gedaan in Outrigger Beach hotel. Leuk eenvoudig maar gezellig hotel, direct aan het strand.

Vanuit Fort Myers naar Clearwater Beach gereden. Mooi route met ook veel hoge bruggen waardoor je een prachtig uitzicht over de zee krijgt. Clearwater Beach is al een grotere plaats met ook een strand maar niet zo wit zand als in Fort Myers.

Vanuit Clearwater zijn we naar Busch Gardens in Tampa gereden. Mooi park met een combi van dieren, safari en attracties. Je kunt bijna bij alle parken een All Inn pakket kopen zodat je onbeperkt mag eten en drinken, zeker in warme periodes haal je het bedrag er makkelijk uit. Je mag ook zelf eten en 1 fles drinken mee in het park nemen. Na een dag attractie door naar Orlando voor ons laatste hotel alweer.

Fairfield Inn at Seaworld. Tip; zoek een hotel bij de parken die je wilt gaan bezoeken, deze hotels hebben vaak gratis vervoer naar de parken zodat je niet steeds parkeerkosten hoeft te betalen. In Orlando hebben we Seaworld en het waterpark Aquatica bezocht. We hebben een combi ticket van 3 parken aangeschaft. Zoveel gezien en gedaan, voor tips info en een goed advies neem dan contact op voor persoonlijke info. Ilma@travelcousnellors.nl of 06-22828628