Van Bergen naar Alesund Noorwegen

Ilma van den Berg op 05 September 2018
Dinsdag 4 september 10.00 uur Aankomst Bergen Op de luchthaven van Bergen halen we de huurauto’s op en vertrekken we via een mooie route richting Voss. We brengen een bezoek aan het mooie Fleischer’s Hotel. Hier genieten wij ook van een lunchbuffet. Vervolgens rijden wij door naar Voss Rafting waar wij zullen Wild Water raften. We overnachten net buiten Voss in het mooi gelegen Voss Resort.

Woensdag 5 september Na een goede nachtrust en een lekker ontbijt rijden we naar Flåm. In Flåm hebben we twee excursies , een mooie cruise over de Sognefjord en de Flåm Banen met mountainbiketocht. Wij gaan vanuit Flåm met de trein naar Myrdal en vanaf Myrdal (bovenaan) terug fietsen naar Flåm. Na deze schitterende fietstocht terug naar Flåm gaan we weer op weg naar onze volgende bestemming. We rijden vanuit Flåm via de Nasjonale Turistveg Aurlandsfjellet richting Fodnes om daar de ferry naar Manheller te nemen. Een mooie route over de hoogvlakte. In de winterperiode is deze weg niet geopend vanwege de hoeveelheid sneeuw die hier kan liggen. Ook in het voorseizoen rijd je hier tussen de sneeuwmuren door. Onderweg stoppen we bij het uitzichtpunt Stegastein om te genieten van het mooie uitzicht op de Sognefjord. Na de ferry vervolgen wij onze weg naar Kaupanger voor onze overnachting in het Vesterland Resort

Donderdag 6 september In de omgeving van Kaupanger ligt de Jostedalsbreen, de grootste gletsjer van het vasteland van Europa. Wij gaan een familie gletsjerhike doen op de Nigardsbreen. Zorg voor het hiken voor goede, stevige wandel-/bergschoenen en neem een rugzak en wind/regenjack mee. Na deze bijzondere gletsjerhike rijden we naar Skjolden om hier een bezoek te brengen aan Skjolden Brygge. Na dit bezoek gaan we de volgende spannende activiteit doen: RIB Adventure Lustrafjord. Tijdens deze leuke excursie vaar je met een snelle RIB boot door het Lustrafjord. Onderweg wordt er door de gids van alles verteld over alle oude fjord boerderijen en de mooie Feigumfossen waterval die je zult zien. Dit was een super leuke ervaring. We sluiten de dag af met een bezoek en diner in het Skjolden Hotel.

Vrijdag 7 september Na een lekker ontbijt verlaten we Vesterland Resort voor Fjærland, waar we een bezoek brengen aan het Fjærlands Glacier Museum. De route vanaf Kaupanger richting Geiranger is ook weer door een mooi stuk van Noorwegen. Onderweg lunchen we in Loen bij Hotel Alexandra. Dit imposante hotel is één van de oudste hotels van Noorwegen. Dichtbij het Alexandra Hotel ligt het Loenfjord Hotel, waar we ook een rondleiding krijgen. In Loen gaan we met de Loen Skylift omhoog voor een adembenemend uitzicht over de Loenfjord. We vervolgen onze weg richting het plaatsje Geiranger. Onderweg maken we een stop bij het Dalsnibba uitzichtpunt, waar je vergezichten zult zien over de bergen en het Geirangerfjord. Nadat we hebben ingecheckt in ons overnachtingsadres, Hotel Geiranger, brengen we een bezoek aan het Union Hotel.

Zaterdag 8 september Vandaag staat er een lange, maar leuke dag op het programma. In de ochtend gaan we met de auto’s op de ferrycruise van Geiranger naar Hellesylt. Tijdens deze ferrycruise zien we de schitterende waterval The Seven Sisters en krijgen we diverse informatie over het gebied. We vervolgen de weg richting Stranda en brengen we een bezoek aan Stranda Fjellgrend (blz. 94). Hier krijgen we een rondleiding. Vanuit Stranda gaan we met de gondola omhoog en genieten na afloop van een heerlijke lunch. Na een korte ferry overtocht van Ørsneset naar Magerholm komen we uiteindelijk aan in Ålesund, de Jugendstilstad van Noorwegen. Hier gaan we een mooie kajaktocht maken door Ålesund, waar we de plaats vanaf het water zullen ontdekken. Zorg voor deze excursie voor waterafstotende kleding en een windjack. Na de kajaktocht checken we in bij First Hotel Atlantica. Voordat we de dag gaan afsluiten maken we een stadswandeling door Ålesund, waar meer verteld wordt over deze bijzondere plaats. We dineren in Fjellstua, een mooi uitzichtpunt over de stad.

Zondag 9 september Helaas is onze laatste dag in Noorwegen aangebroken. Voordat we naar de luchthaven rijden brengen we nog een bezoek aan het Scandic Scandinavia. Hier krijgen we een rondleiding. Vervolgens rijden we naar de luchthaven vanaf waar we terug naar Amsterdam vliegen. Na een aantal mooie, drukke dagen, met een goede indruk van de mogelijkheden die Noorwegen te bieden heeft. Het land staat echt in mijn Top 5 !! Wat is het prachtig en zo schoon en relax. Tot de volgende keer.