De Algarve: voor ieder wat wils!

Inge van der Valk op 25 April 2023
De prachtige kustlijn, de authentieke dorpjes, de vriendelijke mensen, het heerlijke eten en de aangename temperaturen. Zo kijk ik terug op de vakantie naar de Algarve in Portugal.

Elf dagen verbleef ik tijdens de meivakantie met mijn gezin en schoonouders in een fijn en zeer schoon hotel in Ferragudo. In dit authentieke vissersdorpje vind je genoeg leuke restaurantjes en ook het strand is dichtbij. Het is een goede uitvalsbasis om de Algarve te verkennen.

Lagos: een mooie stad om doorheen te wandelen. Je vind er leuke restaurantjes en terrasjes waar je wat kunt eten en drinken. We combineerden het bezoek aan deze stad met Ponta da Piedade. Deze plek mag je absoluut niet overslaan wanneer je in de Algarve bent. De rotsformaties die je er vindt, zijn echt indrukwekkend! Je kunt over het houten wandelpad lopen, het strandje bezoeken of een hapje eten en drinken in het restaurant.

Carvoeiro: De Carvoeiro Boardwalk vond ik er het leukste. Dit is een prachtige wandeling langs de kust. Je kunt over het 600 meter houten wandelpad lopen, maar je kunt ook van het pad af en lekker klimmen en klauteren over de rotsen. Echt leuk om te doen!

Silves: een leuk plaatsje met Moorse invloeden. Het kasteel is er zeker de moeite waard om te bezoeken en het terras bij het kasteel is heel fijn.

Praia da Rocha: breed zandstrand met faciliteiten. Je vindt er diverse leuke restaurants en winkeltjes.

Benagil grot: De bekendste grot van de Algarve. Er zijn diverse manieren waarom je deze grot kunt bezoeken: per boot, zwemmend of per kajak. Ik ben normaal gesproken niet zo van het kajakken maar ik vond dit echt fantastisch!

Slide & Splash: Een waterpark met ontzettend veel glijbanen. Waterpret gegarandeerd! Er zijn kluisjes aanwezig en je kunt er wat fastfood kopen.

In de Algarve is er voor ieder wat wils. Ik vind het dan ook een erg geschikte bestemming voor drie generatie reizen die momenteel zo populair zijn

Ook graag genieten van een vakantie in de Algarve? Ik geef je graag advies en help graag met het boeken van de vakantie.