Disneyland Parijs

Inge van der Valk op 18 October 2022
Disneyland Parijs

Toen we de meisjes vertelden dat we naar Disneyland Parijs zouden gaan, begonnen ze gelijk te juichen. Ze hadden het regelmatig nog over ons bezoek aan Tokio Disneyland in 2018 en wilden graag eens naar Disneyland Parijs. En we hadden vrij last minute geboekt, dus ze hoefden niet eens zo lang te wachten voor we gingen..

Met de trein gingen we van Amsterdam Centraal naar Marne la Vallée-Chessy. Op de heenweg duurde de reis ongeveer 6 uur, inclusief de stop in Brussel. Het is dus best een lange zit, maar het is prima te doen. Het station Marne la Vallée-Chessy ligt praktisch bij de ingang van de parken en bij het busstation. Binnen een kwartier waren we al in ons hotel. We verbleven 4 nachten in hotel Cheyenne. Het is eenvoudig hotel, maar echt prima. Het grootste voordeel van een verblijf in een Disney Hotel is dat je dan een uurtje extra magic time krijgt. Dit betekent dat je vanaf 08.30 het park in kunt, in plaats van 09.30. Het 1e uurtje is het dan nog heerlijk rustig in het park en konden we in de meest populaire attracties, waar later op de dag enorme wachtrijen stonden. Verder rijdt er vanaf het hotel elke 10 minuten een shuttle van en naar de ingang van het park. Ideaal!

Drie volle dagen hebben we ons vermaakt in zowel Disneyland Parijs als in Disney Studio’s. De 1e dag brachten we een bezoek aan Disneyland Parijs en op de 2e dag hebben we ons de hele dag vermaakt in Disney studio’s. Boek zeker een show op de dag dat je in Disney Studio’s bent, want deze zijn enorm leuk en zitten goed in elkaar. De 3e dag zijn we in de attracties geweest die we nog een keer wilden doen of die we nog niet gedaan hadden. Na 3 dagen waren de meisjes wel echt gesloopt en was het tijd om weer richting huis te gaan.

Tips:

- Ben je met jonge kinderen, maak dan gebruik van de rider switch service: als 1 van je kinderen niet in de attractie mag of wil dan hoef je toch niet 2 keer in de rij te staan.

- Het ontbijt bij Hotel Cheyenne is niet inclusief. Het kan wel bijgeboekt worden, maar dit is vrij prijzig (EUR 24,- per volwassene en EUR 17,- voor een kind). We hebben best getwijfeld of we het ontbijt erbij wilden boeken. Uiteindelijk ben ik blij dat we dit niet gedaan hadden. Er stond een rij bij de eetzaal en de ruimte is erg massaal. We hebben zelf ons ontbijt gehaald bij de Starbucks. Deze vind je gewoon bij Hotel Cheyenne. Bij het station heb je Pret a Porter waar je ook een goed ontbijt en gezond ontbijt kunt halen. Dit scheelde gelijk veel tijd.

- download na boeking de officiële Disney app en zet alvast je reservering erin. Via de app kun je restaurants reserveren. Dit kan tot 2 maanden voor aankomst, of 12 maanden voor gasten van Disney Hotels. Voor kinderen is een maaltijd met de Disney figuren echt geweldig! Reserveer de restaurants ruim van tevoren, want deze gaan hard! Via de app reserveer je ook de shows en je vindt er de plattegrond van de parken inclusief de wachttijden.

- Populaire attracties Disneyland: Buzz Lightyear, Peter pan flight, Thunder Mountain, Hyperspace Mountain Populaire attracties Disney Studio’s: Crush Coaster, Ratatouille en Hollywood Tower

- Bij de Disney Parken vind je Disney Village. Hier zijn tal van restaurants te vinden waar je prima kunt eten en drinken. Hier vind je veel meer mogelijkheden dan in Disneyland Parijs, waar de rijen dik kunnen staan en je vaak alleen maar fast food vindt. Wij hebben er gegeten bij Vapiano, Planet Hollywood (leuke ervaring) en in de Earl of Sandwich.

Wil je ook naar magisch Disneyland Parijs? Ik help je graag met het plannen van deze trip en geef je graag mijn tips en adviezen.