IJsland in 5 dagen

Ingrid van de Rijdt op 21 June 2019
IJsland is één groot natuurwonder. Je kunt er drie weken rondrijden en iedere dag verrast worden, maar ook in 5 dagen is het mogelijk om een hele mooie reis te maken op dit prachtige eiland.

Wij kozen voor een roadtrip door het zuiden van IJsland. In 5 dagen zagen wij 28 watervallen, 7 natuurfenomenen en reden wij 943 kilometer. Voor de overnachting kozen wij 4 luxe hotels, dichtbij de plekken die wij wilden bezoeken.

Bij aankomst op dag 1 ontdekten wij de leukste plekjes van de hoofdstad van IJsland, Reykjavik. De bijzondere kathedraal Hallgrimskirkja is het bezoeken waard, en ook de prachtige Harpa concerthal en congresgebouw met de indrukwekkende raampartij. Qua shoppen heeft Reykjavik me ook verrast. De twee belangrijkste straten zijn Skolavordustigur en Laugavegur. Hier vind je boetiekjes, lifestyle en art&craft shops. Qua restaurants heeft Reykjavik ook veel te bieden. Laat je adviseren door een local en vraag in je hotel. Een aanrader is de Public House Gastropub met tapas-achtige gerechten met opvallende namen.

Op dag 2 vertrokken wij richting de Golden Circle. Hier komt het natuurgeweld je tegemoet. Krachtige watervallen, de geisers natuurlijk en het ruige landschap laten je iedere keer verwonderen.

Dag 3 brachten wij door in de omgeving van Vik, waar we het Black Sand Beach bezochten, de schitterende basaltkolommen en twee grote bekende watervallen in de buurt. Daarna reden we door de Green Lava fields richting Jokulsarlon, het ijsschotsenmeer. Een boottocht op het meer langs de metershoge ijsschotsen is een onvergetelijke ervaring.

Op dag 4 hadden we een lange rit helemaal terug naar het beginpunt. Maar het landschap is zo afwisselend en er is zoveel te zien onderweg dat het geen seconde verveelt. Wij hadden tijd om de geheime waterval te zien in een mooie kloof (waar niemand anders was!) en een plons te nemen in een hotsprings (met een beetje mazzel ook zonder andere pottenkijkers!).

Vier volle dagen genoten we van een stukje IJsland. Wel een erg mooi stukje, en het heeft ons een heel mooi beeld gegeven van de prachtige natuur en de bijzondere natuurverschijnselen die hier te vinden zijn.

In het uitgebreide blog op mijn website www.reiswijf.nl/ijsland vind je uitgebreide omschrijving van onze rondreis, deel ik de geheime tips met je en lees je meer over IJsland in het algemeen.

Wil jij op ontdekking in IJsland, kort of lang, dan help ik je graag bij het organiseren van een fantastische reis. Ik weet waar je moet zijn en ken de leuke plekjes. Bel me, mail me, app, DM of pb me en jouw eerste stap is gezet naar een mooie reis naar IJsland.