Parels van Griekenland

Ingrid van de Rijdt op 24 June 2019
Parels van Griekenland Griekenland is een wereld op zich. Met zijn rijke geschiedenis, cultuurhistorische schatten, uitbundige eilanden en stille verlaten strandjes kun je een vakantie helemaal naar jouw wens inrichten. Er zijn prachtige accommodaties te vinden voor een heerlijke vakantie kunt hebben. Ik selecteerde een aantal pareltjes in de eilandengroep Cycladen. Dit is de eilandengroep waartoe Naxos, Mykonos, Santorini en Paros behoren, plus nog wat kleinere eilanden.

Je kunt rechtstreeks vliegen op Mykonos en Santorini en de andere eilanden zijn met een tussenstop op Athene te bereiken. Ook een leuke combi overigens!

Parels van Griekenland, verrassende plekjes en bijzondere adressen: Naxos Naxos is het grootste eiland van de Cycladen. Een fantastisch hotel dat ik hier kan aanraden is Naxian on the Beach Klinkt bijna als een lekkere cocktail maar dit is een schitterend boutique hotel op Naxos. Het is een family-run hotel dat ligt aan het strand van Plaka. In het restaurant van het hotel kun je voortreffelijk eten. Ook organiseren ze af en toe kookworkshops waar je onder leiding van de moeder van de familie kookt. Bijzonder: je kunt hier kamers boeken met een outdoor-hottub! TIP: boek op ieder eiland het mooiste hotel en maak een onvergetelijke rondreis langs deze prachtige eilanden.

Mykonos Mykonos is een klein paradijsje met prachtig blauw water. Het staat vooral bekend om het uitgebreide uitgaansleven. Je hebt er schitterende accommodaties, ook op rustigere plekjes. Zoals deze: San Giorgio. Een prachtig design boutique hotel met 34 kamers, gelegen tussen de twee populairste stranden van Mykonos. De witgekalkte gebouwen zijn karakteristiek voor het mooie Mykonos. Fantastische ligging aan zee, heerlijk restaurant en gezellige bar.

Santorini Santorini heeft vele prachtige plekjes. Kenmerkend voor dit eiland zijn de blauwe koepeltjes, de witte huizen en de magische zonsondergangen. Hoe geweldig is het om met je gezin, je vrienden of familie in één van de prachtige Vino Houses op Santorini te verblijven. De villa’s (maximaal 4 personen) zien er uit om door een ringetje te halen en de inrichting is modern strak. Iedere villa heeft zijn eigen zwembad en terras met zeezicht. Op 3 minuten rij-afstand ligt het dorpje Oia, bekend van de blauwe koepeltjes en de prachtige zonsondergangen. Een Instagram-waardig plekje ?? Zoek maar eens op hashtag #oia

Meer foto’s vind je op www.reiswijf.nl/parels-van-griekenland.

Ik geef je graag tips voor nog meer pareltjes in Griekenland. Bel, app of mail me!