Het gastvrije Sultanaat Oman

Ingrid Verhoeven-Fechner on 29 May 2013

Deel dit:

Het gastvrije Sultanaat Oman, mei 2013 Na een vlucht van ongeveer 11 uur landen we op het vliegveld van Muscat. Bij het uitstappen van het vliegtuig komt er een heerlijke zwoele wind met verschillende geuren als een oosterse parfum ons tegemoet. Na ongeveer een half uur staan we buiten, paspoort voorzien van visum(€9). We worden met de bus naar ons hotel gebracht waar we 2 nachten zullen verblijven. Bij aankomst horen we de zee maar verder zien we niks, de volgende ochtend worden we al vroeg door de zon gewekt en zijn we verbaasd over prachtige uitzicht op de zee, tropische tuin en zwembad.

Deze eerste dag in Oman zullen we in werelds kleinste hoofdstad Muscat een bezoek brengen aan de Grote Moskee, een prachtig wit marmeren gebouw met de grote gebedsruimte voorzien van 35 kristallen kroonluchters, waarvan één van 14 meter hoog. Vrouwelijke bezoekers dienen, haren, hals, polsen en enkels te bedekken. Na dit indrukwekkende bezoek gaan we naar de haven waar we in een klein uurtje rondslenteren in de Mutrah souq. Dit alles zonder zeer opdringerige verkopers! Vervolgens brengen we een bezoek aan een klein privé museum Bait al Zubair. Hier vind men een verzameling kostuums, kunst, wapens en huishoudelijke apparaten van de familiegeschiedenis. Hierna maken we een fotostop bij het paleis van Sultan Qaboos, dat niet opengesteld is voor publiek.

Dag twee vertrekken we met 10 4WDs naar de oude hoofdstad Nizwa waar iedere vrijdagochtend een geitenmarkt word gehouden, tevens bezoeken we hier de souq, bekend om zijn zilversmeden, maar waar men ook goed terecht kan voor kruiden en aardewerk. En een bezoek aan het prachtige fort uit 1660 mag zeker niet ontbreken. Vanaf de grote ronde toren heeft men een schitterend uitzicht over de stad en weide omgeving. We vervolgen onze weg door het prachtige Omaanse berglandschap waar we aan het begin van Wahiba Sands een koffie krijgen aangeboden bij een bedoeïenen familie. Na nog een mooie rit door het rode woestijnlandschap komen we aan bij ons overnachtingsadres1000 Nights Camp, waar we even lekker kunnen afkoelen in het zwembad. In de avond genieten we nog van een schitterende zonsondergang in het woestijnlandschap.

Dag drie vertrekken we na een heerlijk ontbijt, voor wat avontuur door de woestijn, we gaan Dune Bashen, geweldig om een keer mee te maken, onze ervaren chauffeurs maken er een waar spektakel van. Tijd om de woestijn achter ons te laten, en we gaan op weg naar Wadi Bani Khalid, een prachtige groene oase met diverse kleurrijke bloemen, waar we zullen picknicken en een verfrissende duik nemen in het heldere water. Na deze heerlijke stop gaan we op weg naar Rass Al Jinz Turtle Reserve, waar we zullen overnachten in (luxe) tent of hotel. Om 21.00 verzamelen we om onder begeleiding van gidsen in het donker op zoek te gaan naar reuze schildpadden. We hebben geluk er zijn er drie op het strand gekomen om hun eieren te leggen, ook zien we nog een paar kleintjes net uit het ei op weg naar de zee. Dit was toch wel het meest indrukwekkend van deze reis.

De laatste dag rijden we weer terug naar Muscat, via Wadi Tiwi, Wadi Shab en de havenstad Sur, bekend van de dhows, traditionele houten schepen die hier worden gebouwd.

Deze korte reis door het indrukwekkende land Oman heeft mij zeer verrast, een prachtig maar zeer divers landschap, zee, bergen en woestijn, hele vriendelijke mensen, een veilig land met het toerisme in de kinderschoenen! Ik kom hier graag nog een keer terug! Heb ik ook u nieuwsgierig gemaakt, neem contact met mij op en ik kan u nog veel meer vertellen. Ingrid.verhoeven@travelcounsellors.nl

Deel dit:

Terug Naar Boven