Minicruise met de MS Europa 2

Ingrid Verhoeven-Fechner on 04 June 2014

Deel dit:

Voor mijn eerste cruise ervaring heb ik de mogelijkheid gekregen om 4 dagen te cruisen met de MS Europa 2 van Hapag Lloyd. Het is een modern en stijlvol schip met een maximum van 500 passagiers. Er hangt een heerlijk rustige sfeer aan boord. De MS Europa 2 heeft alleen verandasuites vanaf 28m2 tot 90m2, de suites zijn prachtig ingericht met een zithoek, een ruime inloopkast, badkamer met een bad en een aparte douche, een minibar en een Nespressomachine. Het ruime terras is voorzien van 2 stoelen en een ligbed.

Voor de inscheping vertrok ik met mijn collega naar de Cruiseterminal in Antwerpen, bij de receptie aan boord werden we bij het inchecken ontvangen met een heerlijk glas champagne. Aangekomen in de suite stond er ook nog een fles champagne in een koeler en een heerlijke schaal met vers fruit. De dag van aankomst op een cruiseschip is het verplicht de safetydrill te volgen, hier gaat men naar toe met het reddingsvest uit de suite en krijgt men de informatie wat te doen in geval van nood.

Op de MS Europa 2 bevinden zich 7 restaurants, voor de kleinere restaurants zoals het bijvoorbeeld Sushi restaurant Sakura of het Italiaanse restaurant Serenissima is het raadzaam om van te voren te reserveren. In de grotere restaurants kunt u vanaf 19.00 terecht zonder reservering. Alle maaltijden en de afternoon tea/coffee met een cakebuffet zijn inclusief. Koffie en thee zijn doorlopend te verkrijgen, de overige drankjes zijn exclusief.

Voor de nodige ontspanning bevind zich op deck 5 de Ocean Spa, hier zijn diverse sauna`s en is het mogelijk om verschillende massage behandelingen te reserveren. Naast een fitnessruimte met een prachtig uitzicht op zee, is er ook nog een Golfsimulator met een professionele golfinstructeur. In de suite ontvang je elke avond het dagprogramma van de volgende dag, hierop staan alle activiteiten en openingstijden vermeld.

Heeft u ook interesse in het maken van een cruise, neem contact met mij op en ik adviseer u met de juiste keuze.

Uw persoonlijke reisadviseur, Ingrid Verhoeven-Fechner

Deel dit:

Terug Naar Boven