6 paradijselijke eilanden van Belize

Locals en reizigers zwijmelen wanneer ze de brug oversteken naar het schiereiland San Pedro of begroet worden door de "Go Slow" diamanten tegel op de kade van Caye Caulker, een eiland in de Caraïbische Zee voor de kust van Belize. Er zijn zes 'caye' eilanden die zeker een bezoek waard zijn tijdens jouw volgende reis naar Belize.

Bonus: veel van deze eilanden worden beschouwd als mariene reserves, dus kudos voor de bescherming van het milieu!

1. South Water Caye Zeereservaat

Het grootste beschermde zeegebied, biedt het South Water Caye Marine Reserve bezoekers de mogelijkheid om fascinerende wilde dieren te ontdekken, zoals de prachtige fregatvogel. Eenmaal in het water kun je de weelderige koraalriffen zien die zich vormen rond de vele cayes en eilandjes in het reservaat. En dan hebben we het nog niet eens over het idyllische landschap dat je begroet als je de Caye nadert. Tobacco Caye, een ander etherisch eilandje, ligt ook in dit reservaat.

2. Goff's Caye

Goff's Caye is een 1 hectare groot zandeiland, gelegen aan de rand van het Belize Barrier Reef. Bekend om zijn overvloed aan slapende zeeschildpadden, die je goed ziet in het heldere water. Deze caye ligt dichtbij Belize City. De mogelijkheden om te snorkelen en te duiken zijn hier ongeëvenaard!

3. Sapodilla Cayes zeereservaat

Dit reservaat ligt ongeveer 58 kilometer ten oosten van de stad Punta Gorda, Toledo, en omvat de meest zuidelijke eilanden van Belize. De cayes die je hier vindt zijn onder andere Hunting Caye, Lime Caye en Ragged Caye. Er wordt gezegd dat deze cayes de hoogste biodiversiteit in Belize hebben en de minste ecologische voetafdruk.

4. Laughing Bird Caye

Laughing Bird Caye is een Nationaal Park en ligt aan de westkant van het Victoria Kanaal, slechts 11 zeemijl uit de kust van het prachtige Placencia. De diepe geulen en structuren die het eiland omringen, vormen de variëteit aan koraal en zeeleven.

5. St. George's Caye

Slechts een paar kilometer van Belize City per watertaxi vind je St. George's Caye. Dit eiland heeft een klein aantal resorts en een aantal weekend residenties. Het is ideaal voor een rustig intermezzo weg van de drukkere eilanden.

6. Half Moon Caye

Gelegen in het zuidelijke deel van Lighthouse Reef Atoll, is deze kleine caye aangewezen als een Natural Monument. Het is onderdeel van het Belize Barrier Reef Reserve System World Heritage Site en heeft een vogelreservaat waar je broedkolonies van prachtige fregatvogels kunt zien nestelen naast de meer ongebruikelijke roodvoetige boobies vogel. Geniet van het spectaculaire uitzicht vanaf het verhoogde observatieplatform.

Highlights van een Oman rondreis

18 juli 2024

Een reis van 8-12 dagen biedt je de perfecte gelegenheid om een goede indruk te krijgen van Oman. Je ziet verschillende historische, culturele en natuurlijke hoogtepunten en je zit geen dagen in de auto. In deze blog lees je welke plekken je niet mag missen tijdens je reis door Oman!

Unieke accommodaties van Oman

18 juli 2024

Oman biedt een enorme diversiteit van unieke accommodaties die je reis extra bijzonder maken. Van luxe 5-sterren resorts tot traditionele bedoeïenen kampen. Voor elk budget is er een bijzonder verblijf mogelijk. Wat heeft jouw voorkeur?

Ontdek de parels van de regio Puglia in Zuid-Italië

27 juni 2024

Puglia is dé magische streek van Italië, in de hak van de laars van Italië. Om je heen zul je idyllische landschappen bezaaid met olijfbomen en de mooiste wijnvelden zien. Maar Puglia heeft nog veel meer te bieden, namelijk sprookjesachtige dorpjes, een prachtige kustlijn met lange zandstranden en helderblauwe zee, heerlijk eten en een vriendelijke bevolking. Ga mee op rondreis!