Het Spaanse Benidorm: the place to be

Benidorm, een juweeltje aan de Costa Blanca in Spanje, onderscheidt zich als een van de meest levendige toeristische bestemmingen in Europa. Het gevarieerde en boeiende toeristische aanbod van de stad trekt reizigers van over de hele wereld. Lees snel verder en ontdek wat er allemaal te beleven is in Benidorm!

Dag 1: Ontdek de natuur en ga op avontuur

Begin je avontuur in Benidorm met het verkennen van het prachtige natuurpark Sierra Helada. Dit is een perfecte plek voor natuurliefhebbers en wandelaars. Zorg ervoor dat je comfortabele schoenen draagt en een fles water meeneemt. Je wordt omringd door de schoonheid van de Middellandse Zee. De wandelroute naar de top beloont je met panoramische uitzichten over de stad en de zee. Vergeet je camera niet om onvergetelijke momenten vast te leggen.

Dag 2: Plezier in de themaparken

Vandaag is de dag om jezelf onder te dompelen in het plezier en de actie van de themaparken van Benidorm. Je kunt kiezen uit vijf themaparken. Terra Mitica, waar je geschiedenis en mythologie kunt beleven in spannende attracties en shows. Aqualandia en Aqua Natura, twee waterparadijzen vol glijbanen, zwembaden en activiteiten voor alle leeftijden. En tot slot blijft de adrenaline door je lichaam stromen in Mundomar en Terra Natura, waar je dolfijnen, zeeleeuwen en andere dieren kunt spotten.

Dag 3: Ontspanning aan het strand en panoramisch uitzicht

Na twee dagen vol avonturen is het tijd om te genieten van de rust op de stranden van Benidorm. Sta vroeg op en ga naar Levante Beach of Poniente Beach voor een ontspannen dag aan zee. Wandel langs de kust, ga zonnebaden en neem een verfrissende duik in het kristalheldere water. Ga 's middags naar het Balkon van de Middellandse Zee, een iconisch uitkijkpunt in het hart van de stad. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op de zee en de karakteristieke wolkenkrabbers van Benidorm.

Dag 4: Het zeeleven en andere attracties verkennen

Vandaag is het moment om je te verdiepen in het zeeleven in Benidorm. Profiteer van het fijne weer en geniet van activiteiten zoals duiken, jetskiën, peddelsurfen of huur een boot. Een aanrader is om de tocht naar het eiland vanuit de haven van Benidorm niet te missen - ga op ontdekkingstocht!

Dag 5: Avontuur en ontspanning bij verborgen baaien en stranden

Voor een rustige dag verken je een paar van de minder drukke baaien en stranden in Benidorm. Ga naar Cala Tio Ximo, een kleine en pittoreske baai omringd door kliffen. Hier kun je genieten van rustig water en een intiemere sfeer. Bezoek daarna Cala Almadrava, een rustig strand omgeven door ongerepte natuur.

Dag 6: Winkelen en lokale gastronomie

Verken het centrum van Benidorm, struin wat winkeltjes af en geniet van de heerlijke lokale keuken. De Avenida Martínez Alejos staat vol met winkels die van alles aanbieden, van souvenirs tot handgemaakte producten. Laat je 's avonds meeslepen door de geuren en smaken van de mediterrane keuken in een van de plaatselijke restaurants. Probeer gerechten als paella, gazpacho en octopus op Galicische wijze.

Dag 7: Ontdek de cultuur van Benidorm

Maak van de gelegenheid gebruik om de culturele bezienswaardigheden te verkennen die Benidorm te bieden heeft. Van het Calvari museum tot de openluchttentoonstellingen die elk jaar weer anders zijn. Er zijn ook verschillende archeologische vindplaatsen die je niet mag missen (Tossal de la Cala, Torre de les Caletes, Torre de Morales).

Dag 8: Jouw laatste momenten in Benidorm

Je laatste dag in Benidorm is het perfecte moment om je favoriete momenten opnieuw te beleven. Waarom geniet je niet van een laatste strandwandeling, een drankje in een strandbar of een snel bezoek aan een van de attracties die de meeste indruk op je heeft gemaakt? Denk na over het prachtige avontuur dat je hebt beleefd en neem afscheid van deze prachtige bestemming met een hart vol herinneringen.

Van de hoogten van Sierra Helada tot het plezier in de themaparken en de rustige momenten op de uitkijkpunten, Benidorm bied je een complete ervaring waarin natuur en vermaak op unieke wijze worden gecombineerd. Jouw reis zal een onvergetelijke ervaring worden!

Neem vandaag nog de eerste stap naar het realiseren van je droomreis en neem contact op met je persoonlijke Travel Counsellor.

West-Canada road trip

04 april 2024

In deze blog lees je een voorbeeldroute door West-Canada. Van de Rocky Mountains langs de Banff National Park Area naar Vancouver en Victoria in British-Columbia!

West-Amerika road trip

22 februari 2024

Met 6,1 miljoen vierkante kilometer en meer dan 320 miljoen inwoners, is de Verenigde Staten 's werelds derde grootste land in totale oppervlakte. Waar moet je echt geweest zijn en wat moet je met je eigen ogen hebben gezien? In deze blog lees je een voorbeeldroute door West-Amerika. Van Californië naar Utah en Arizona!

4 excursies in Kaapstad

07 februari 2024

In Kaapstad is er genoeg te beleven! Van de iconische Tafelberg tot de bruisende Waterfront, biedt deze stad een schat aan ontdekkingen. Bereid je voor op een reis vol avontuur, cultuur en onvergetelijke momenten terwijl je meegenomen wordt op excursies door de diverse en levendige streken van Kaapstad.