Denemarken (West Jutland)

Jacqueline Gruters on 02 May 2009

Deel dit:

2 mei jl. ben ik samen met mijn familie vertrokken naar Denemarken. (West Jutland) Met de auto is het zeer goed bereikbaar, via Duitsland rijdt je zo Denemarken in, een oversteek is voor deze kant niet nodig. We hebben de sleutel van het huis in het toeristische plaatsje "Henne" opgehaald. Een leuk, gezellig plaatsje met veel vertier, restaurantjes, winkeltjes en eettentjes. Deze plaats ligt aan het schitterende brede zandstrand.

Een tip van mijn kant is lekker te gaan uiteten bij de Italiaan aan het begin van de hoofdstraat, direct links. Ons huis, een 10 persoons-huis met binnenzwembad, whirlpool en jacuzzi lag in de plaats "Houstrup". Het huis heerlijk en van alle gemakken voorzien, echt luxe was het niet maar alles was gewoon aanwezig. De grond eromheen was super, de kinderen kunnen hier heerlijk ravotten. Qua landschap lijkt Denemarken veel op Nederland, met als grote verschil dat het er heerlijk rustig en uitgestrekt is.

West Jutland biedt de toerist vele mogelijkheden: - Legoland, een prachtig attractiepark waar werkelijk bijna alles van lego is gemaakt. - Givskud safari, Het lijkt of je in Afrika bent....wat is dit prachtig aangelegd. Je kan met eigen auto het park in maar ook met de bus. Heerlijk tussen de aapjes rondlopen. Het toppunt was de safari, we reden met de auto door het gebied van de leeuwen. Op nog geen meter van de auto af lagen de leeuwen te slapen. - Ribe, de oudste en best bewaarde stad van Scandinavië - Esbjerg, de jongste stad van Denemarken - Paardrijden op het strand of in de bossen

Wilt u een keer iets anders ga dan naar het mooie en rustige Denemarken. De rust, ruimte en vriendelijkheid van de bevolking zullen u goed doen.

Het weer is vergelijkbaar met Nederland. In tegenstelling tot Nederland is Denemarken geen Euroland maar hier kennen ze de Deense kroon.(1 Euro is 7,45 Deense kroon)

Deel dit:

Terug Naar Boven