Bangkok

Jessica Edelenbos on 04 April 2006

Deel dit:

Thailand…… staat voor mij gelijk aan relaxen, heerlijk eten vriendelijke mensen, tropische eilanden en de boeddhistische cultuur. Thailand en ik hebben een speciale band samen. Misschien wel omdat Thailand het eerste land buiten Europa is geweest dat ik bezocht heb!

Ik heb in totaal bijna 2 maanden door Thailand getrokken verdeeld over 2 reizen binnen 4 jaar (waaronder mijn huwelijksreis). Ik heb het gevoel dat ik er wel een boek over kan schrijven. Ik vind het jammer om deze ervaringen in 700 woorden te omschrijven. Daarom heb ik ervoor heb gekozen Thailand uit te dunnen en over iedere locatie een apart reisverslag te schrijven.

Bangkok: You hate it or you love it! Als u voor het eerst aankomt in Bangkok wordt u overspoeld door alle indrukken, de wegen en vooral de geur. Ik herinner me nog goed dat we nadat we waren aangekomen in ons hotel de taxi instapte en aan de chauffeur vroegen ons naar het centrum te brengen. City centre? This is city centre… huh??? In plaats daarvan bracht hij ons naar een shopping mall MKB. Iedere verdieping is anders en er zijn honderden kleine en grote winkels, food courds, bioscopen en fastfood ketens. Aan 1 dag heeft u te weinig. Als u dan toch klaar bent met deze shopping mall kunt u naar de overkant van de straat om de volgende te bezoeken. Na 1 dag shoppen besloten wij een tripje te maken naar de floating market. Een markt op het water typisch Thais. Het duurde echter wel zeker 2,5 uur om hier te komen dus trek er minimaal een dag voor uit.

Tijdens onze 2e reis aan Thailand hadden we in een ander hotel nabij Koh San Road. Dit is het backpackers gedeelte van Bangkok. Hier vindt u hostels vele massage salons, marktkraampjes met eten en alcohol. Het zijn voornamelijk jonge mensen die hier verblijven en iedere avond is het hier 1 groot feest.

Omdat we de vorige keer niets hebben gezien van de liggende boeddha, wat pho het koninklijk paleis, besloten wij dit de 2e keer wel te doen. Ons vervoer zou een tuktuk zijn. We spraken met de chauffeur af dat hij ons binnen 1 dag langs de belangrijkste bezienswaardigheden zou brengen. Als tuktuk chauffeur in Bangkok krijg je gratis benzine coupons als je toeristen bij goudhandelaren of kleermakers brengt. Pas er dus goed voor op dat de tuktuk chauffeur u niet via deze weg naar uw bestemming brengt. De chauffeur die wij hadden kwam met het verhaal dat het koninklijk paleis tot 2 uur gesloten was en wij dus beter eerst met hem mee konden gaan. Toen we klaar waren en uiteindelijk naar het paleis gingen bleek dit niet waar. We hadden dus een halve dag vergooit. We stapte over op een taxi maar ook deze wou dat wij eerst gingen kijken bij diverse winkels. Erg frustrerend dus ik wil iedereen aanraden selectief te zijn in de het nemen van een goede taxi of tuk tuk chauffeur (voor meer advies hierover neem gerust contact met mij op).

Een andere reden waarom Bangkok bekent staat is het nachtleven. Indien u s’avonds de straat op gaat is het onvermijdelijk en komt u met het nachtleven van Bangkok in aanraking. Op iedere hoek van de straat staan propers die zoveel mogelijk mensen naar binnen van de nachtclubs lokken waar jonge meisjes of jongens (lady boys) een optreden opvoeren. In de Thaise cultuur is het dit rijkelijk geaccepteerd en zijn de familieleden van deze meisjes vaak erg trots.

Kortom een tripje Bangkok is een hele andere wereld en aan 1 dag heeft u echt te weinig! Vanuit Bangkok zijn er diverse uitstapjes te maken waaronder bijvoorbeeld een bezoek aan de bridge over the river kwai, lees hierover meer in mijn reisverslag Ayutthaya.

Ik hoop dat u genoten heeft van dit reisverslag en mocht u interesse hebben voor deze of een andere reis of wilt u gewoon meer foto's zien? Twijfel dan niet contact met mij op te nemen zodat ik u kan helpen bij het vinden van de perfecte vakantie.

Met vriendelijke groet,

Jessica Edelenbos Telefoon: 053 230 7225 Email: jessica@travelcounsellors

Deel dit:

Terug Naar Boven