Mijn Yellowstone top 5

Marinka van Dijk op 13 March 2019
Als je weinig tijd hebt is het kiezen geblazen. Mijn Yellowstone top 5 is deze: - Wildlife watching. Vooral Lamar Valley en overigens ook de hele noordkant van de noordelijke loop is uitermate geschikt terrein. In Yellowstone leven volop zwarte beren, grizzly’s, wolven, antilopen, herten, elanden en zelfs poema’s. Wildlife is echte wel ons ‘ding’ en wij kunnen er geen genoeg van krijgen dus ook hier genieten we daar weer heel erg van.

- Grand Canyon of the Yellowstone. De hele dag geysers kijken wordt ook een beetje saai. Dus wissel af met de Grand Canyon of the Yellowstone. Zowel aan de noordkant van de canyon als aan de zuidkant van de canyon zijn diverse korte wandelroutes naar mooie uitkijkpunten. Er is een upperfall en een lowerfall, en vooral de lowerfall is een grote jongen van maar liefst 91 meter.

- The Grand Prismatic Spring is een spectaculaire heetwaterbron. Megagroot en intens blauw met aan de buitenkant spinachtige rood en geel gekleurde tentakels. Wandel voor het mooiste zicht de Fairytail trail naar een uitkijkpunt op deze mooie bron.

- Het Upper Geyser Basin. Ik was niet zo onder de indruk van the Old Faithfull maar des te meer van alle andere geysers daar. De wandeling van vijf kilometer brengt ons langs alle geyser en bronnen.

- Norris Geyser basin bestaat uit twee basins. Het kleinste basin is het Porcelain basin en is zo prachtig mooi met tere blauw pastelkleuren.