City trip New York City

Marjorie Gelens on 29 January 2018

Deel dit:

Vorig jaar zijn wij tijdens de carnavals week 5 dagen naar The big Apple geweest.

Het was fantástisch!!

We vlogen vanaf Amsterdam met een tussenstop op London Heathrow richting Newark Liberty International Ariport. Aangekomen op het vliegveld zijn we richting de balie voor de transfer gelopen. Daar hebben we een kleine 10 minuten gewacht op onze super toffe chauffeur die ons, samen met nog wat andere reizigers richting Manhattan bracht. De rit richting stad was aangenaam, bij aankomst in Manhatten kregen we een warm welkom van Alicia Keys over de speakers ... New York....:

New York, concrete jungle where dreams are made of There's nothing you can't do Now you're in New York These streets will make you feel brand new Big lights will inspire you Here in the: New York, New York, New York

Ze heeft helemaal gelijk...wát een stad!

We sliepen in the Edison hotel aan 47th street, om de hoek van Times Square. Het hotel is in Art Deco stijl. De kamers voldeden aan onze verwachtingen, we hadden een coffee maker, iedere dag twee flesjes water, goede bedden, goede douche, kortom alles wat je nodig hebt om te overnachten, je verblijft er per slot toch niet lang, want er is veel te veel te doen en te zien in de stad!

We hadden van te voren iedere dag mooi voorbereid en daar hebben we ons grotendeels aan gehouden. Het is gewoon niet te doen om zomaar wat te gaan doen. Daar is de stad te groot voor en er is teveel te doen! Een citypass biedt de uitkomst voor een paar dagen New York.

Na onze eerste avond wat rond gewandeld te hebben en de stad een beetje tot ons hebben laten komen zijn we heerlijk gaan slapen om uiteraard vervolgens de volgende morgen vrij vroeg wakker te worden.

De eerste ochtend hebben we een excursie gedaan richting Harlem. We hebben een korte stop gemaakt bij het Apollo Theater, the Yankee stadium, om daarna een kerk te bezoeken om daar een Gospelmis bij te wonen. Wát een ervaring! Je moet het mee gemaakt hebben!

De ochtend werd afgesloten met een heerlijke lunch met locale gerechten, soulfood en natuurlijk een goede band met zangeres.

De middag hebben we gebruikt om een bezoek te brengen aan Top of the Rock. Het Top of the Rock observatiedek ligt op de 70ste verdieping van 30 Rockefeller Plaza. Vanaf het observatiedek heb je een uniek uitzicht over New York. Neem de lift naar de 70ste verdieping, ontdek de drie uitkijkpunten en geniet van het 360 graden uitzicht vanaf Top of the Rock. Aan de ene kant is er een prachtig uitzicht over Central Park en aan de andere kant staat je oog in oog met het 86 verdiepingen hoge Empire State Building.

Wéér een ervaring om nooit te vergeten! Rockefeller Plaza kun je zo mooi mee pakken met zijn ijsbaan en vlaggen. Uiteraard even een bezoek brengen aan de Lego winkel ;-)

Een kaarsje aangestoken in St. Patrick's cathedral en een bezoek gebracht aan het grote warenhuis Macy's . Je weet niet waar je kijken moet! Uiteraard fifth avenue af gelopen en ons vergaapt aan alle mooie winkels.

De volgende dag hebben we de metro gepakt richting Brooklyn, om vervolgens terug richting Lower Manhattan te wandelen over de Brooklyn Bridge.. Je hebt zo een prachtig uitzicht over heel Manhattan, je ziet Lady Liberty en Ellis Island vanaf hier mooi. Vervolgens hebben we die dag gespendeerd om het 9/11 memorial en het 9/11 museum te bezoeken. Dit is echt een must als je naar New York gaat. Hier wordt je wel stil van. Erg indrukwekkend. Er leek een serene rust over dit gedeelte van Manhattan te hangen.. heel bizar.

In de avond hebben we heerlijk gegeten in één van de vele Ierse pubs. Je kunt hier fijn zitten om wat te drinken en daarna nog wat te eten voor een goede prijs.

De volgende dag zijn we gaan ontbijten bij Ellen's diner. Hier werken mensen die ook werkzaam zijn in de musical industrie, ze verdienen hier hun geld om hun opleiding en cursussen van te kunnen betalen. Ze doen dit door allemaal een keer te zingen. Dus terwijl je zit te ontbijten vliegen de musical liedjes je om de oren.. je bent meteen goed wakker! :-)

Daarna onze weg vervolgd richting American Museum of Natural History in New York. Het is een van de leukste musea én een van de meest leerzame ter wereld. Maar vooral voor ons bekend van de film ‘Night at the Museum 1’.

De volgende dag uiteraard ook de Empire State Building omhoog gegaan om wederom te genieten van een prachtig uitzicht. Het is een van de bekendste gebouwen in New York en niet zonder reden: vanaf de 86ste verdieping heeft u een geweldig uitzicht over de stad. Als het je eerste keer is in New York moet dit zeker op je to-do-list staan!

In de avond zijn we naar een basketball wedstrijd geweest in Madison Square Garden! Wát een show! Mocht je de kans hebben, raad ik je aan om dit zéker in te plannen. Het is echt de moeite waard om dit eens mee te maken.

Verder zijn we nog naar shopping mall Jersey Gardens geweest, waar je makkelijk met de bus naartoe kan gaan. Je kunt je hier wel heel de dag vermaken als je wil. Wij hebben er voor gekozen om een paar uur hierheen te gaan, simpelweg omdat er nog zoveel andere leuke dingen te doen zijn in Manhattan zelf.

We hebben nog een prachtige wandeling gemaakt door het Central Park. Hier vind je uiteraard veel herkenningspunten van films die hier zijn opgenomen. Het park is zó ontzettend groot, dat je het beste een fiets kunt huren om een goede indruk te krijgen en alle highlight te kunnen zien die dit park te bieden heeft.

New York is een fantastische stad, waar je aan één bezoek niet genoeg hebt.. We zijn ook zeker van plan nog een keer te gaan, om zo nóg meer van deze stad te kunnen zien, zoals Chinatown, SoHo en het Meatpacking District. Zó loop je door de ene buurt, en zó door de andere – ze noemen New York niet voor niets ‘the melting pot’!

We hadden onze terugvlucht laat ingepland om zo de laatste dag nog optimaal te kunnen genieten van de stad. Rond vijf uur hebben we de stad verlaten om weer richting vliegveld te gaan.

Één ding is zeker, terug gaan we nog een keer! We love this city!

Deel dit:

Terug Naar Boven