Adembenemende uitzichten in de Algarve

Minke Smits-Steintjes op 20 June 2021
Om de huidige manier van reizen en vliegen te ervaren, ben ik in juni dit jaar met twee collega’s het vliegtuig ingestapt naar de Portugese Algarve. Ik ben er maar twee dagen geweest, maar wauw, wat een prachtig gebied is dit!

Na een zeer comfortabele vlucht en het ophalen van een spiksplinternieuwe huurauto, was onze eerste stop Albufeira, dé bekendste plek van de Algarve. Het centrum is leuk om door heen te lopen en aan zee zijn hele mooie plekjes om van een heerlijke lunch te genieten. Daarna snel weer door naar onze volgende stop; Sagres, op het puntje van Portugal. Wat een relaxte sfeer hangt hier! Leuke kleine winkeltjes (o.a. de kledingwinkel van mijn nichtje; Shaz Boutiq), gezellige restaurantjes en prachtige plekken om te overnachten, van grote familieresorts tot kleine boutique hotels. Natuurlijk kon een bezoek aan het fort en het uitzichtpunt bij Cabo de St. Vicente niet ontbreken, een heerlijke plek om lekker uit te waaien (want het waait er natuurlijk altijd!).

Lagos is in mijn hart geslopen. Een heerlijk stadje met knusse straatjes met muurschilderingen, leuke winkels, gezellige restaurantjes, mooie pleinen met prachtige kerken en gebouwen. Kortom, een heerlijke plek! En vanuit Lagos sta je zo bij de ruige kust van Ponta da Piedade, mijn eerste kennismaking met de ruige kuststrook, en wat voor een! Prachtige kleuren, allerlei vormen en na iedere stap zie je weer wat anders. Zo ook bij Praia da Marinha, wat onderdeel is van de Seven Hanging Valley Trail. Deze wandeling van 5,7km biedt de wandelaars prachtige uitzichten over de kliffen en kleine stranden, en van bovenaf kun je een blik werpen op de Benagil grot (wat tijdens een boottocht of kajaktocht nog veel beter te zien is). De volgende keer wil ik deze route zeer zeker wandelen, wat gaaf!

Mijn laatste nacht sliepen we middenin het centrum van Faro, met vanaf het dakterras uitzicht over de haven en het natuurpark Ria Formosa. Wat een leuke plek om te eindigen.

Natuurlijk was mijn bezoek veel te kort en ik weet zeker dat ik hier weer terugkom, want ik heb nog lang niet alles gezien. Algarve, till we meet again!