Amazing Amadeus Queen cruise

Minke Smits-Steintjes op 25 June 2018
Op vrijdagmiddag 18 mei kreeg ik het geweldige nieuws dat ik mee mocht aan boord van de Amadeus Queen voor het maken van een riviercruise. Nog niet eerder had ik een cruise over een rivier gemaakt en ik was dan ook super enthousiast om het allemaal te gaan beleven.

Vrijdag 15 juni was het dan eindelijk zover. Met een vroege vlucht vloog ik vanaf Düsseldorf naar Boedapest, waar ik de hele dag vrije tijd had voordat er ’s avonds ingecheckt kon worden aan boord van de Amadeus Queen. De Amadeus Queen is sinds dit jaar in de vaart, heeft een moderne en frisse inrichting en is van verrassend veel gemakken voorzien. Zo heb ik dit weekend genoten van het zonnetje vanaf het zonnedek, gedobberd in het zwembad en relaxt een boek gelezen op de heerlijke bank van de Amadeus Club. Daarnaast is er ook nog een kap- en massagesalon aan boord aanwezig. Iedere ochtend stond er een prima ontbijt buffet voor ons klaar, in de middag konden we kiezen uit een lunchbuffet of 3-gangen lunch en ’s avonds werden de heerlijkste gerechten geserveerd tijdens een 5-gangen diner. Rond vier uur ’s middags is het ‘tea time’ en vlak voor het slapen gaan wordt er nog een heerlijke snack geserveerd in de Panorama Bar. Wat een feestje om te mogen genieten van al dit lekkers tijdens een cruise op de Amadeus Queen!

Eén van de gasten noemde deze riviercruise over de Donau een zeer relaxte manier van het maken van een city trip, en ik ben het helemaal met hem eens. Overdag is er de mogelijkheid om excursies te maken met een lokale en zeer ervaren gids, maar ben je ook vrij om de plaatsen onderweg op eigen gelegenheid te bezoeken of om te genieten van alle faciliteiten aan boord. Bij terugkomst op het schip staat er een verfrissend drankje op je te wachten, is je cabin schoongemaakt en staat er een overheerlijke maaltijd voor je klaar. Je hoeft alleen maar te genieten!

De riviercruise die ik gemaakt heb was aan boord van het 5* schip de Amadeus Queen. Natuurlijk zijn er naast dit schip nog veel meer mogelijkheden. Zo worden er ook andere rivieren binnen Europa aangeboden, maar bijvoorbeeld ook in Azië en de Amazone in Brazilië.

Ik zou zo weer mee gaan met een riviercruise, jij ook?