Minder bekend Guatemala

Minke Smits-Steintjes op 13 September 2018
Bij Guatemala denkt men al snel aan een onveilig land vanwege de corruptie, maar ook vanwege de natuurverschijnselen zoals uitbarstende vulkanen en heftige regenval.

Voor mij is Guatemala een land dat alles te bieden heeft wat je verwacht van een land in Midden-Amerika. Ik denk bij Guatemala aan de ontzettend vriendelijke mensen, kleurenpracht, fantastische natuur en indrukwekkende overblijfselen van de Maya cultuur. Veel rondreizen doen enkel de highlights van het land aan zoals de kleurrijke stad Antigua en natuurlijk de bekende ruïnes van Tikal, waar ik eerder al over schreef. Maar denk ook eens aan de minder bekende Maya ruïnes die vaak diep verscholen in het regenwoud liggen, ga opzoek naar de Quetzal vogel, bezoek kleine dorpjes omringd door heuvels en vergeet de prachtige watervallen van Semuc Champey niet! Ook is de kleurrijke markt van Chichicastenango niet de enigste markt van het land. Iedere dag van de week vindt er wel ergens een kleurrijke en gezellige markt plaats.

Hulp nodig bij het samenstellen van uw rondreis door Guatemala, neem dan contact met mij op. Ik heb ruim twee en halve maand rondgereisd in Centraal Amerika en erg veel van dit fantastische land mogen zien!