Bestemming onbekend... durf jij het aan?

Minke Smits-Steintjes op 01 December 2021
Op vakantie zonder dat je weet waarheen. De ene persoon vind het verschrikkelijk om niet te weten waar hij/zij naar toe gaat, voor de andere is het een geweldige ervaring!

Ik hoor duidelijk bij de laatste groep. Al drie keer heb ik een verrassingsreis gemaakt waarbij ik pas vlak van te voren wist waar ik die nacht zou slapen. De eerste reis was heel erg bijzonder; mijn huwelijksreis naar Praag en de Sächsische Sweiz werd geregeld door mijn man. Vijf jaar later deed hij precies hetzelfde en kwamen we uit in Napels. Dit beviel zo goed dat het vriendinnenweekend op dezelfde manier ging en zo kwamen wij uit in het met sneeuw bedekte Oslo!

Natuurlijk heb ik zelf ook al meerdere malen een verrassingsreis georganiseerd, zowel voor klanten als voor mezelf. Zo nam ik mijn moeder en zusje mee naar de Griekse hoofdstad Athene en vloog ik een week of zes geleden nog naar het heerlijke eiland Ibiza met mijn man Rutger. Beiden zonder dat ze van tevoren wisten waar ze naar toe zouden gaan. Tot op de luchthaven was de eindbestemming een grote verrassing.

Een verrassingsreis brengt je op bijzondere plekken en je komt thuis met veel verhalen en bijzondere herinneringen...

Heb jij zin in een verrassing? Ik regel het vanzelfsprekend heel graag voor jou. Natuurlijk heb ik informatie nodig voordat ik aan de slag kan. Wordt het vliegen of reis liever per trein of auto? Hoe is het reisgezelschap samengesteld, zijn er bijvoorbeeld kinderen bij, hoe is de kamerindeling en waar liggen de interesses van iedereen? Maar ook heel belangrijk om te weten is bijvoorbeeld of iedereen in het bezit is van een paspoort. Misschien zijn er plekken waar je liever niet naar toe gaat, ook dat hoor ik graag. Zodra ik alle wensen weet, ga ik aan de slag met het regelen van de vakantie. Ik zoek de perfecte bestemming uit, het leukste verblijf, eventueel ook de maaltijden en activiteiten en zorg dat alles gereserveerd wordt. Vlak voor vertrek ontvang je van mij alle nodige informatie om de koffer in te pakken en dan is het wachten tot het vertrek naar....bestemming onbekend!!!

Wil je weten hoe ik het vond om een verrassingsreis te maken, lees dan mijn blog over mijn reis naar Napels: https://www.travelcounsellors.nl/minke.smits/Profile-Blog/DeverrassingenvanNapels. Dit was om meerdere redenen een echte verrassingsreis. Ik wist van te voren niet waar ik naar toe zou gaan, maar ook omdat Napels en de geweldige omgeving mij heel erg verrast hebben. Lekker eten, vriendelijke mensen en indrukwekkende ruïnes en de Vesuvius vulkaan dichtbij, heerlijk! Wanneer mag ik weer op verrassingsreis ;-)