Cruisen oubollig? Zeker niet!

Minke Smits-Steintjes op 08 July 2019
Er bestaan veel vooroordelen over cruisen;

- Oubollig - Alleen maar ouderen aan boord - Saai - Veel te veel mensen

Maar bovenstaande is zeker niet zo! Cruisen is helemaal “hot and happening”, alleen de Nederlanders moeten er nog een beetje aan wennen.

De Amerikanen en Duitsers cruisen erg veel en overal ter wereld. Er kunnen ontzettend veel bestemmingen bezocht worden tijdens een cruise, waardoor iedere cruise weer helemaal anders is. Vaak wordt er ’s nachts gevaren en lig je overdag in de haven in of dichtbij een stad, dorp of eiland. Je hebt dan een aantal uren om de bestemming te verkennen tijdens een georganiseerde excursie, of je gaat zelf op pad. Ik kan een fietstocht voor je regelen, of bijvoorbeeld dat er een huurauto voor je klaarstaat. En op de zogenaamde zeedagen geniet je van alle faciliteiten aan boord van je schip.

Voor iedereen is een geschikte cruise te vinden, maar je moet wel de tijd nemen dit goed uit te zoeken want iedere rederij is verschillend. Er zijn rederijen die zich speciaal op gezinnen met kinderen richten en daarvoor ook de faciliteiten aan boord hebben, zoals meerdere zwembaden met spectaculaire glijbanen, een kidsclub, voetbal- en basketbalvelden, een klimwand en ja, er is zelfs een cruiseschip met een kartbaan aan boord! Op deze schepen wordt er ook veel georganiseerd zoals theatervoorstellingen en shows, is er een bioscoop aan boord en kun je terecht in meerdere restaurants en bars die tot de late uurtjes door gaan. Zoek je rust, dan is dit absoluut niet waar je terecht wilt komen natuurlijk.

Mijn meest recentste bezoek was aan boord van de Norwegian Pearl. Daarnaast heb ik ook al meerdere expeditie schepen gezien en een riviercruise gemaakt (zie mijn blog Amazing Amadeus). In september van dit jaar ga ik aan boord van het nieuwste schip van de Holland America Line; de Nieuw Statendam, een schip waar ik heel erg benieuwd naar ben. Houd mijn Facebook pagina in de gaten voor mijn ervaringen op dit schip.

Lekker gaan cruisen, waarom niet nu?