De bijzondere en unieke Galápagos Eilanden

Minke Smits-Steintjes op 06 December 2017
Darwin wist het toen al; de Galápagos Eilanden zijn bijzonder, uniek en blijven verrassen, hoe vaak je de eilandengroep ook bezoekt. Geen enkel eiland is hetzelfde, niet qua landschap en zeker niet qua dierenrijk. Ik vond het dan ook super bijzonder dat ik samen met mijn moeder deze eilandengroep tijdens een cruise ging verkennen! Omdat ik nogal snel zeeziek word, had ik de nodige voorbereidingen getroffen en ging ik iedere dag op pad met een Scopoderm pleister achter mijn oor. Wat een fantastische uitvinding is dat want ik heb helemaal nergens last van gehad! Zo kon ik 100% genieten van al het bijzonders dat ik zag.

Het genieten begon direct na aankomst op het eiland San Cristóbal, met een haven vol zeeleeuwen die lekker lagen te luieren. Geweldig gezicht! In Puerto Baquerizo gingen we aan boord van ons kleine cruiseschip en op ontdekking op enkele van de eilanden. Zo zagen wij ontzettend grappige, oranje gekleurde Sally Lightfoot krabben, parende zeeschildpadden in Bahia Tortuga en vele, vele vogelsoorten. Er leven hier erg veel bijzondere vogelsoorten, maar de meest bijzondere die ik tijdens deze cruise zag zijn de Roodpootgenten op het eiland Genovesa. Schitterende vogels met knalrode voeten. Natuurlijk maakten we deze dagen erg veel wandelingen en boottochten op en rondom de eilanden, maar er werd ook tijd gemaakt om de onderwaterwereld te verkennen. Ook tijdens het snorkelen maak je van alles mee! Zo zag ik zeeleguanen algen eten, schoten er Galápagos pinguïns voorbij en speelden de zeeleeuwen met elkaar. En dit allemaal op korte afstand vanwaar ik in het water lag.

De Galápagos archipel is een kostbare bestemming, maar ontzettend bijzonder en uniek! Ik kijk er met hele mooie herinneringen op terug.