Verrassend Ibiza

Minke Smits-Steintjes op 24 October 2019
Ibiza, een Spaans eiland dat bekend staat als party eiland met veel zon, zee en strand.. maar wat is Ibiza compleet anders als je hier buiten het hoogseizoen bent. Met mijn huurauto ben ik het hele eiland rond geweest, iets wat heel gemakkelijk te doen is want de wegen zijn buiten het hoogseizoen niet druk, er zijn ook niet zoveel wegen en alles staat redelijk goed aangegeven. Als je Google Maps gebruikt kun je alles vinden en overal goed komen.

Een aanrader is om de vele baaitjes te gaan ontdekken. Ibiza heeft er ontzettend veel en ieder met een eigen sfeer. Van kleine baaitjes met kleine zandstranden, van baaien met vooral veel rotsen, tot de grotere baaien met heerlijke zandstranden en een langzaam aflopende zee, dus perfect voor kinderen. Één van mijn favoriete baaien is Sa Caleta. Op nog geen kwartier rijden van het drukke Ibiza Stad ligt deze baai met indrukwekkende roodgekleurde rotswanden. Ook heb ik ontzettend genoten van het prachtige uitzicht op Es Vedrá vanuit de baai Cala d’Hort. Wat een mooi uitzicht en wat kun je hier heerlijk zitten met een kopje thee! Per toeval kwam ik bij een baaitje terecht in het noorden van het eilanden. Echt schitterend en wat een rust, want de baai staat niet aangegeven, ik heb ook de naam niet kunnen ontdekken en er was dus helemaal niemand! Wil je Ibiza bezoeken en weten waar deze “verborgen baai” ligt, boek dan je reis via mij en ik geeft je een hele lijst met tips en o.a. de locatie van deze baai.

Naast party eiland en zon, zee en strand is Ibiza ook heel erg geschikt voor families, wandelaars, rust zoekers, yogi’s, avonturiers die lekker zelf op ontdekking uit gaan en cultuursnuivers die zeker een bezoek aan Ibiza Stad niet moeten overslaan. Ibiza heeft mij ontzettend verrast en ik ga hier zeker nog eens naar toe!