Aan boord van cruiseschip Nieuw Statendam

Minke Smits-Steintjes op 09 September 2019
Afgelopen zondag 8 september was het dan eindelijk zover; ik maakte kennis met het nieuwe cruiseschip van Holland America Line; de Nieuw Statendam. En wat was het een gave kennismaking!

De Nieuw Statendam lag voor een paar uur in Amsterdam, waardoor ik de gelegenheid had om het schip uitgebreid te bekijken. Holland America Line zet een lange traditie voort door kunst van wereldklasse te tonen over het hele schip, en op de Nieuw Statendam is dat kunst die veelal te maken heeft met muziek. Zo vind je hier bijvoorbeeld cassettebandjes, lp’s en het duizelingwekkende centrale Atrium, waarvan het design geïnspireerd is door de lijnenspel van een harp.

Qua eten heb je hier volop de keuze. De ene dag eet je in het gezellige Lido Market , een eigentijds buffetrestaurant met verschillende culinaire thema’s, de andere dag geniet je van authentieke Italiaanse lekkernijen. Maar hier geniet je ook van Aziatische gerechten, sushi en Franse klassiekers met een eigentijdse twist. En spendeer je een dagdeel bij het zwembad, dan is het tijd voor gegrilde burgers, beroemde hotdogs en heerlijke pizza. Aan boord van de Nieuw Statendam zijn er volop eetmogelijkheden van een hoge kwaliteit!

Heel bijzonder vind ik de Music Walk, een gedeelte op het cruiseschip waar je geniet van allerlei soorten muziek. Zo loop je van de B.B. King’s Blues Club zo naar de Bollboard Onboard en de Rolling Stone Rock Bar. Onderweg geniet je van je whisky aan de whiskybar Notes, waar meer dan 130 merken whisky geschonken worden. Hier heb je een fantastische avond!

Ook op de zeedagen vermaak je je prima aan boord van de Nieuw Statendam. Tijdens een dag op zee hoor je live commentaar over de route die op dat moment gevaren wordt; Scenic Cruising. Wil je liever iets ondernemen. Er zijn veel activiteiten mogelijk, zoals een heerlijke ontspannen dag in Greenhouse Spa & Salon, basketballen, volleyballen, fitnessen of je snuffelt in de bibliotheek in het Explorations Café. Ook de plek voor onmisbare reisinspiratie om de bestemming op authentieke, levendige of betekenisvolle manier te ontdekken.

Na de rondleiding over het cruiseschip kon natuurlijk een overheerlijke lunch niet ontbreken voordat ik weer afscheid nam van dit fantastische cruiseschip.

Wil je ook gaan cruisen, of heb je vragen over het maken van een cruise? Laat het me weten, ik heb inmiddels al verschillende cruise avonden bijgewoond en meerdere cruiseschepen bezocht en help je graag bij het vinden van de perfecte cruise voor jou!