Hong Kong

Mirelle Groenendijk on 14 January 2012

Deel dit:

Ik ben bijna 3 dagen in Hong Kong geweest als stop-over op weg naar Nieuw Zeeland. Natuurlijk kan je ook een paar uur wachten op de luchthaven en dan direct doorvliegen. Maar op deze manier heb ik de lange reis kunnen onderbreken en ook nog kennis gemaakt met een bruisende wereldstad.

Na een vlucht van 11 uur landen we op de nieuwe luchthaven van Hong Kong, gebouwd op een speciaal aangelegd eiland. Dit is één van de mooiste en grootste luchthavens die ik ook gezien heb. Vervolgens per taxi in ca. 30 minuten naar het City View Hotel in de wijk Kowloon. Deze wijk ligt op het vasteland en is zeer centraal gelegen om de stad te verkennen. Dit kan voor een groot deel gewoon te voet gedaan worden. Neem daarvoor de drukke maar bruisende Nathan Road als leidraad want deze straat loopt dwars door de stad en is een aaneenschakeling van winkels en restaurants. ’s Avonds ben ik naar de gezellige Tempel Market geweest. Deze smalle straat loopt parallel aan Nathan Road en hier is elke avond een markt met talloze kraampjes en eetstalletjes. Je waant je hier echt tussen de chinezen. Als je iets wilt eten wijs je op een menukaart een plaatje aan dat er lekker uit ziet en zo krijg je het ook precies geserveerd. En natuurlijk eten met stokjes! Met name ’s avonds is Hong Kong een bruisende stad met overal neonlichten en reclames en de winkels zijn ook dan gewoon geopend. En nooit is het rustig op straat! Ik heb me echt verbaasd over het enorme aanbod aan winkels en juweliers. Het is hier echt een walhalla voor shoppers maar alleen etalages kijken is ook leuk! Er liggen totaal 260 eilanden voor de kust van Hong Kong maar de meeste mensen wonen in Kowloon en Hong Kong Island. De tweede dag heb ik Hong Kong Island bezocht. Heel makkelijk te bereiken vanuit Kowloon want ik heb de StarFerry genomen die de hele dag door vaart. Hong Kong Island bepaalt de skyline van Hong Kong met z’n hoge wolkenkrabbers en het is dan ook een aanrader om daar Victoria Peak te bezoeken. Dit is het hoogst gelegen punt van de stad en goed te bereiken met de Peak Tram. Met deze kabelbaantram gaat het steil omhoog en vandaar heb je een prachtig uitzicht over Kowloon, de haven en op Hong Kong Island. Ook ligt hier China Town, een wirwar van straatjes met typisch Chinese winkels en kraampjes. ’s Avonds waren we weer terug in Kowloon en aan de kade ligt de Avenue of the Stars; de Chinese Walk of Fame met o.a. een beeld van Jacky Chan. Het is een aanrader om daar om 20.00 uur te zijn want elke avond is er een lasershow te zien die de skyline van Hong Kong Island veelkleurig verlicht. Op de laatste dag heb ik in Kowloon nog de Jade Market en de Ladies Market bezocht. Wat een contrast met de skytowers op Hong Kong Island. Maar wel heerlijk slenteren tussen de kraampjes. En heel makkelijk te voet vanuit ons hotel te bereiken. Een paar makkelijke wandelschoenen zijn dus wel aan te bevelen!

Hong Kong is een enerverende en wervelende stad met non-stop levendigheid, talloze bezienswaardigheden, lekker eten en fantastische shoppingmogelijkheden. Een stad van uitersten maar absoluut de moeite waard om te bezoeken! Zeker als je op doorreis bent naar een verdere bestemming dan zou het jammer zijn om alleen maar op de luchthaven te verblijven. Daarom zou ik iedereen aanraden hier minstens 1 of 2 nachten door te brengen om kennis te maken met deze wereldstad!

Deel dit:

Terug Naar Boven