All Inclusive in Turgutreis

Natascha van Dam op 06 October 2015
Afgelopen juni ben ik een week, op basis van All Inclusive, in Bodrum/Turgutreis geweest. Wat was dat heerlijk! We verbleven in hotel La Blanche in Turgutreis, een geweldig hotel met een heerlijke keuken.

De oude stad Bodrum die wordt gekenmerkt door witte huisjes die afsteken tegen het helderblauwe water van de Golf van Gökova en de strakblauwe hemel. Een vakantie in Bodrum is een walhalla voor bootliefhebbers. Zij kunnen zich in de pittoreske haven van Bodrum vergapen aan de vele zeilboten en andere luxe schepen. Direct tegenover de haven bevindt zich, op het groen begroeide schiereiland, de middeleeuwse Petrusburcht; een van de bekendste bezienswaardigheden van dit plaatsje aan de Egeïsche Zee. Het kasteel is als historische trekpleister al de moeite waard om te bekijken, maar huist tegenwoordig ook nog eens het Museum voor Onderwaterarcheologie. Een interessante plek als u geïnteresseerd bent in de maritieme geschiedenis van Turkije.

Turgutreis is een relatief nieuwe vakantiebestemming met een klein centrum, op ongeveer 20 kilometer van Bodrum. Het plaatsje wordt al wat meer erkend als badplaats, maar voorlopig blijft het massatoerisme nog uit. In het centrum vindt u diverse gezellige barretjes en winkelstraten. Onlangs is er een luxe jachthaven met een nieuw winkelcentrum geopend. De grillige kustlijn bestaat uit veel baaien en inhammen en betonplateaus waar je uren kunt genieten van de Turkse zon. Er is verder een leuk haventje, een moskee en op zaterdag de bazaar. Hier worden authentiek Turkse waren verkocht en ervaart u de kruidige geur van specerijen. Hier komen zowel lokale inwoners als toeristen op af. De karakteristieke moskee vormt het hart van het kleine centrum van Turgutreis. Het centrum bestaat uit gezellige winkelstraatjes waar u lekker kunt struinen in winkeltjes met kleding, leer, tapijten en souvenirs. Voor heerlijke gerechten en een lekker drankje kunt u terecht op één van de vele terrasjes en in de leuke restaurants en barretjes. Flaneer over de wandelpromenade of door de jachthaven, waar u een winkelcentrum vindt met ’s werelds topmerken en tal van goede restaurants. Geniet vanuit de stad van het uitzicht op de Griekse eilanden Kos en Kalymnos.

Een vakantie in Turgutreis is hoe dan ook geslaagd, of je nu alleen, met uw partner, uw vrienden of familie reist.

Ook zin in een heerlijke All Inclusive vakantie? Laat het mij weten en ik stuur je een passend voorstel!

Natascha van Dam

Jouw Persoonlijke Travel Counsellor