New York, the city that never sleeps!

Natascha van Dam op 16 May 2016
Voorafgaande aan onze studiereis heb ik op 18 februari eerst overnacht in het Maritiem hotel op Düsseldorf airport. Prima hotel en erg dichtbij de vertrekhallen.

Op 19 februari 2016 vertrokken vanaf Düsseldorf International met Air Berlin non-stop naar de luchthaven JFK. Een goede vlucht, goede service en alles ging voorspoedig. Bij aankomst op JFK konden we redelijk snel door de douane. Nadat de vingerafdrukken en foto´s genomen zijn mochten we doorlopen. Onze transfer was geregeld welke ons rechtstreeks naar het hotel bracht. We verblijven in The Marmara Park avenue een vrij nieuw hotel om de hoek van het Empire State Building. Ook ligt het op 9 minuten lopen van Herald Square en op 900 meter van het treinstation Grand Central Terminal. Het Madison Square Park ligt 700 meter verderop. Het hotel biedt een eigen wijnbar, gratis Wi-Fi en kamers met een flat screen-tv. Het Empire State Building ligt op slechts 6 minuten loopafstand. Alle kamers van The Marmara Park Avenue zijn voorzien van een iPad voor gebruik van de gasten. De kamers hebben ook een balkon en een minibar. De privébadkamers zijn uitgerust met een haardroger en gratis toiletartikelen. Tevens heeft het Marmara Park Avenue een wellnesscentrum met een binnenzwembad, een sauna en een fitnessruimte. Een heerlijk hotel, goede ambiance en uiterst vriendelijk personeel. We krijgen een mooie grote kamer en elke morgen wordt er een klein maar goed ontbijt aangeboden door het hotel. Het ontbijt bestaat uit vers fruit, wat broodjes en beleg. Koffie of thee en verse jus d´orange, prima dus om de dag mee te beginnen.

We hebben in drie dagen onder andere het 9/11 memorial en museum bezocht (erg indrukwekkend), we zijn naar een basketbal wedstrijd geweest van de New York Nets (super Amerikaans en erg leuk om mee te maken), we hebben de opkomende wijk Williamsburg verkend, het Empire State building zijn we op geweest (aanrader om dit in de avond te doen), het nieuwe One World, een helikoptervlucht gemaakt, de show ‘Chicago’ bijgewoond op Broadway en we hebben de wijk Long Island verkend. Het allerleukste was wel dat je zoveel dingen herkent. Regelmatig heb ik me op een filmset gewaand.

New York is geen goedkope stad, maar er zijn ook gratis activiteiten die helpen de uitgaven binnen de perken te houden. Daarnaast zijn ze vaak ook nog eens gewoon heel leuk om te doen! Zo kun je bijvoorbeeld een yogales volgen in Central Park, of een ritje maken met de Roosevelt Tram.

Uit eten gaan in één van de restaurants op Stone Street in New York is een leuke ervaring. In dit culinaire, verkeersvrije keienstraatje in Financial District, Lower Manhattan heerst een heel andere sfeer dan in de rest van de stad. Totaal niet te vergelijken met Wall Street, dat er vlak achter ligt. Veel mensen komen na hun werk dan ook borrelen in een van de cafés op Stone Street. Het is een ideaal, idyllisch plekje om een terras uit te stallen, wat de zaakjes hier goed hebben begrepen. In de zomer is de straat eigenlijk één enorm terras vol grote picknicktafels. De sfeer is ontspannen en gemoedelijk; echt een plek om mensen te ontmoeten! Dit in combinatie met de historische panden en mooie interieurs maakt uit eten gaan op Stone Street tot een unieke ervaring.

Shoppen kan goed op Madison Avenue waar de bekende grote merken mooie winkels hebben, maar ook de GAP, Esprit en H&M zijn aanwezig. Bij Macy´s (de Bijenkorf van New York) vindt je ook alle grote merken onder één dak. New York heeft ook 2 grote Apple stores waar je alles wat Apple op de markt brengt (en hier vaak nog niet te koop is) kan kopen en met een gunstige dollarkoers scheelt dit een hoop. (let echter wel op dat er belastingvrij ingevoerd mag worden tot € 430)

Een unieke stad met veel mogelijkheden en na 3 volle dagen is mijn verblijf alweer ten einde en keer ik terug naar Nederland.

Voor tips, vragen of boekingen kunt u mailen naar natascha.vandam@travelcounsellors.nl of bellen naar 06-18314018