Argeles sur Mer en omgeving

Natascha van Dam op 18 June 2018
Onlangs was ik zelf op vakantie in Argelès-sur-Mer, de bekende badplaats gelegen aan de voet van het massief Les Albères. Deze omgeving heeft alle ingrediënten voor een zowel sportieve- als luiervakantie. Het uitgestrekte zandstrand van 7 kilometer, het dennenbos van 12 hectares aan de zee, en de met bomen beplante promenade van 3 kilometer maken dit een zeer geliefde bestemming. Hier kunnen vele sporten op het water, maar ook op het land beoefend worden. Maar Argelès-sur-Mer heeft nog veel meer te bieden: het oude dorp met karakteristieke straatjes, de jachthaven omringd door winkeltjes en restaurants, de traditionele markt met de vele streekproducten.

Wie graag veel te kiezen heeft tijdens zijn vakantie is in het Zuid-Franse stadje Argelès sur Mer op de juiste plek. Slenter door het historische centrum met zijn Catalaanse flair en beklim de klokkentoren van de Notre Dame kerk voor groots uitzicht over de Languedoc-kust. Daarna lunchen in de haven, uitbuiken doe je in de zon op het strand. Raak je de calorieën tijdens een vakantie in Argelès sur Mer liever weer kwijt? Kies dan voor de kustwandeling 'Le Sentier du Littoral'.

Bijna op de grens met Spanje - daar waar de Pyreneeën in de Middellandse Zee verdwijnen - ligt het populaire Franse vakantieoord Argelès sur Mer. Hier vakantie vieren, direct aan zee, betekent voor elk wat wils. Zo sta je bijvoorbeeld binnen een paar minuten al op het lange zandstrand. Vanaf het strand heb je niet alleen een adembenemend uitzicht op de schitterende zee, maar ook op de hoge bergtoppen van het achterland. Naast zonnen kun je hier ook een scala aan sportieve activiteiten ondernemen. Wie tijdens een vakantie in Argelès sur Mer wil zeilen of duiken moet in de haven zijn. Spring de Middellandse Zee in en voor je het weet zwem je tussen grote scholen vissen. Zo'n dagje in het water maakt wel hongerig. Gelukkig ligt er in de haven een keur aan gezellige restaurantjes. Smul van een bord verse vis terwijl op de achtergrond de boten binnenvaren.

Wissel je tijdens de vakantie het strand van Argelès sur Mer ook graag af met een dagje cultuur? Breng dan zeker een bezoek aan het historische centrum. Dankzij de smalle straatjes tjokvol gezellige winkeltjes en gekleurde gebouwen doet het stadje Catalaans aan. Beklim ook eens de 34 meter hoge klokkentoren van de kerk Notre Dame dels Prats voor een weids uitzicht. Buiten het stadje is er overigens ook genoeg cultuur te ontdekken. Het landschap van Languedoc-Roussilon ligt namelijk vol 'châteaux'. Op slechts een kwartier rijden met de auto van Argelès sur Mer ligt wel een heel bijzonder exemplaar. Het stralend witte Château Valmy trekt hier ieders aandacht. De ligging bovenop een heuvel met het groene Albères-massief erachter zorgt voor fotogenieke plaatjes!

Natuurliefhebbers op vakantie in Argelès sur Mer komen ruim aan hun trekken. In de omgeving van de badplaats ligt namelijk genoeg natuurschoon om er elke dag op uit te trekken. De wandeling Le Sentier du Littoral combineert ruige kust met heuvels, wijngaarden en wat cultuur. Onderweg kom je langs het kiezelstrand van l’Ouille en het pittoreske dorp Collioure. Pauzeer hier voor een 'café' in de haven met uitzicht op het hooggelegen Fort Saint-Elme en de baai van Collioure. Als je toch in dit stadje bent kun je gelijk het immense kasteel hier bezoeken. Een gids leidt je rond en vertelt alles over de koningen van Mallorca die er ooit huisden. Na dit bezoek vervolg je de wandelroute naar het eindpunt Port Vendres.

Ook naar Argeles sur Mer of omgeving?

Contact mij gerust!

Natascha van Dam Travel Counsellor natascha.vandam@travelcounsellors.nl of 06-18314018