Heerlijk Rhodos

Natascha van Dam op 24 September 2018
Afgelopen september ben ik nog ruim een week op Rhodos geweest, ik kwam via via in contact met de manager van één van de zogenaamde ‘Atrium’ accommodaties (er zijn er 3) en ik besloot in te gaan op zijn uitnodiging. Rhodos is een eiland waar ik al wel eens was geweest, maar ik wilde er graag meer van zien. Griekenland zit in de lift en Rhodos is gewoon een erg populaire bestemming, dit komt o.a. omdat de zon daar een groot deel van het jaar schijnt. Rhodos ligt ten zuidwesten van de Turkse kust en eigenlijk kun je er heen van begin mei t/m eind oktober.

Voor de betere zonbestemmingen moet je vaak wat verder vliegen en dat was nu dus ook, bij aankomst stond de transfer klaar die me in zo’n 20 minuten naar het hotel bracht. Mijn bestemming was Atrium Platinum, gelegen in het noordwesten van het eiland op zo’n 10 minuten rijden van Rhodos stad. Het hotel valt in het wat luxere segment en is van alle gemakken voorzien, een deel van de kamers heeft eigen zwembaden, maar niet alle zwembaden hebben de hele dag zon viel me op. Het personeel is top, eten erg goed en de service ook, hier kun je prima ontspannen. Het voelt ook meer als een stadshotel: het is er druk, het ligt aan een grote doorgaande weg en natuurlijk is Rhodos stad ook vlak in de buurt. Eigenlijk heeft het alles, behalve een topstrand voor de deur: het strand is van kiezelsteen (zie je vaker in Griekenland) en er staat veel wind.

Ongeveer halverwege het eiland ligt Atrium Palace, hier is de opzet anders. Het hotel biedt dezelfde faciliteiten, maar heeft meer strand voor met eigen stoelen ook. De indeling is ook anders, groot voordeel hier is dat het centraal gelegen is op het eiland aan de oostkust: bekende plekken om te bezichtigen zoals Lindos zijn dicht in de buurt net als misschien wel het beste zandstrand van het eiland, namelijk Tsambika Beach, dit strand raad ik je zeker aan! Het eiland kent genoeg stranden, maar de meeste zijn klein, bestaan (deels) uit kiezels) of liggen in baaien verscholen. Prachtig! Het water ook, het is azuurblauw, maar als je echt grote zandstranden zoekt om dagen te verblijven zijn er betere opties.

Bijna op het meest zuidelijke puntje van het eiland ligt Atrium Prestige, gelegen aan het strand van Lahania. Qua uiterlijk, indeling en hele opzet vond ik dit toch echt het mooiste hotel, schitterende zwembaden erbij en je bent van alle gemakken voorzien. En dat moet ook, want dit hotel ligt in een van de rustigste delen van het eiland. Er is weinig in de omgeving dus heb je zin om de drukte op te zoeken dan zul je echt met de auto wat langer onderweg zijn. In dit hotel geniet je zorgeloos, heb je alle tijd voor een goed boek en is het echt heerlijk uitrusten.

Het eiland zelf heeft genoeg bezienswaardigheden, zoals het al eerder genoemde Lindos, ongetwijfeld het mooiste dorp van het eiland met een waanzinnig uitzicht vanaf de Acropolis heuvel. Verder heb ik een bezoek gebracht aan Monolithos en natuurlijk uitgebreid de tijd genomen voor Rhodos stad. Hier vind je de beste tavernen, een heerlijke sfeer, gezellige terrassen en je waant je in de middeleeuwen als je door de oude stad loopt met haar stadsmuren, de oude haven en de Johannieter burcht. Vanuit de haven kun je ook allerlei boottochten maken, dit eiland heeft genoeg te bieden onder de stralende zon.