De Dominicaanse Republiek - Paradise Island

03 April 2020

Tekst: Sophie van der Wansem
Fotografie: Ingrid Verhoeven - Fechner, Lenny Auerbach en Natascha van Dam
Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Dominican Republic Tourism

Tientallen grootschalige all inclusive resorts, onveiliheid en enkel zon, zee en strand. Dit is het beeld dat veel Nederlanders hebben van de Dominicaanse Republiek. Maar niets is minder waar, het land zal je keer op keer verrassen.

Zodra je de eerste stap op dit prachtige eiland zet, waan je je in Caribische sferen. Met “Hola Holanda” word je door de vriendelijke bevolking warm onthaald. We Love Travel neemt je in samenwerking met verkeersbureau Go Dominican en het Ministerie van Toerisme mee naar de meest bijzondere plekken van de Dominicaanse Republiek, elk met zijn eigen charme, maar alle hebben ze één ding gemeen: rum.

Een van deze bijzondere plekken draagt de naam Cayo Arena, oftewel Paradise Island. Dit eiland staat bij vloed volledig onder water. Wanneer het eb wordt, verschijnt er een prachtig eilandje midden op zee. Het eiland is dan ook alleen per boot bereikbaar. De rit door de mangroven is al een hele belevenis op zich. Er staan enkele hutjes op het eiland, gebouwd op palen om zo, wanneer het vloed is, droog te kunnen blijven. Snorkelen kan hier midden op zee.

Voor wat meer actie kun je midden in de bossen van  Puerto Plata terecht. Daar bevinden zich de 27 watervallen van Damajaqua. Deze adembenemende watervallen, met prachtige natuur eromheen, kun je beklimmen. Wanneer je de negende waterval hebt bereikt, volgt de weg terug... Springend, glijdend en zwemmend roetsj je naar beneden en zet je vol adrenaline weer voet aan de grond.

Voor nog meer natuurschoon kan Park Loma de Torres worden bezocht. Ga hier met de kabelbaan naar het hoogste punt van Puerto Plata en geniet van het overweldigende uitzicht.

Het plaatsje Cabarete laat zien dat je je ook zonder de all-inclusive resorts prima in de Dominicaanse Republiek kunt vermaken. Deze surfersplaats met de gezellige kleinschalige hotels laat een andere kant van dit land zien. Dat vele surfers naar Cabarete afreizen is niet voor niets, het wordt gezien als een van de beste surfplekken ter wereld. Wat je hier ook kunt is heerlijk eten: veel verse vis en heerlijk fruit, zoals vaak in de Dominicaanse Republiek. De terrassen bevinden zich veelal op het strand en dat zorgt voor een unieke sfeer.

Onvergetelijke momenten kun je beleven in Samana, een schiereiland in Puerto Plata. Deze plek is nog niet ontdekt door het grote publiek maar zal zeker een van de hoogtepunten van je reis worden. In Samana waan je je in een ware Pirates of the Caribbean-film. Prachtige stranden, wuivende palmbomen en kristalhelder water. Ook aan verschillende diersoorten geen gebrek. Het hele jaar door zijn er allerlei vogelsoorten te zien. Bezoek je tussen januari en maart dit eiland, dan heb je de kans om walvissen te spotten! Het eiland op een andere manier beleven? Maak een paardentocht naar de Limoenwaterval en geniet van het uitzicht. Extra leuk: de paardentochten worden georganiseerd door de lokale bevolking en zijn dus de uitgelezen kans om in contact te komen met hen.

Ook het bekende en toeristische Punta Cana heeft zo zijn charme. Palmbomen, mooie stranden en helder water. De immense all inclusive resorts zijn indrukwekkend en uitgaan is hier één groot feest. Er zijn vele clubs te vinden in deze plaats. Coco Bongo is er een van, een echte aanrader. Hier vinden geweldige shows plaats, vergelijkbaar met Cirque du Soleil.

Maak een reis door de rijstvelden en suikerrietplantages en eindig in de hoofdstad van de Dominicaanse Republiek. Hier kom je weer in een hele andere wereld. Santo Domingo is de grootste stad van het land en doet Europees aan. Wandel door de kleine straatjes met vele sigarenfabriekjes en bewonder de koloniale architectuur. Geniet van de gezellige sfeer op een van de vele terrasjes en laat je vermaken door de straatmuzikanten. Deze stad is gesticht in 1498 door de broer van Columbus. Je vindt hier dan ook verschillende standbeelden terug die je doen herinneren aan deze tijd. Columbus heeft in 1492 de uitspraak gedaan ‘de Dominicaanse Republiek: het mooiste land ooit door mensenogen aanschouwd’.

Benieuwd of Columbus gelijk heeft? Neem contact op met jouw Travel Counsellor en laat je verrassen door dit land.

Deel dit:


Travel Counsellors helpt dagelijks tientallen mensen met het creëren van reiservaringen om nooit te vergeten. Welke bestemming u ook in gedachten heeft, uw Travel Counsellor denkt graag met u mee.
Vind uw Travel Counsellor
Terug Naar Boven