La Manga del Mar Menor

03 April 2020

Tekst: Milka van Dam | Fotografie: Debby Joossens | Met dank aan: Transavia

Onlangs reisde ik af naar Spanje, de regio Murcia of om precies te zijn de subregio La Manga del Mar Menor. We vliegen relaxed met Transavia naar Alicante.

De regio Murcia is bekend om zijn fruit- en groenten export. Onderweg lijken de groente- en fruitplantages zich oneindig uit te strekken. Samen met de zon aan de hemel en de bergen op de achtergrond maken ze het perfecte Spaanse plaatje.

We verblijven in La Manga Club. Een exclusief vakantieresort prachtig gelegen op een landstrook tussen de Middellandse Zee en de Mar Menor-lagune; de grootste zoutwaterlangune van Spanje. Het resort lijkt meer op een dorp dan op ‘slechts’ een resort. Het bestaat uit een hotel, appartementen en villa’s. Tevens zijn er restaurantjes en winkels op het terrein.

En als we dan een tip mogen geven; La Cala Restaurant is een absolute must. Met uitzicht over zee, een privé-strandje, prachtige rotsformaties en heerlijk vers bereid eten, is het de plek bij uitstek voor een gezellig of romantisch etentje.

La Manga Club is vooral bekend om zijn sportfaciliteiten. Met de 3 world class golfbanen op het terrein, vele tennisbanen, voetbalvelden en andere sportfaciliteiten is het de perfecte plek om te vertoeven tijdens een sportieve reis. Voetbalteams komen hier voor hun trainingskampen, tennisfanaten om les te krijgen van pro’s, golfers om te genieten van de 18-holes-banen en ga zo maar door. La Manga is ook de plek bij uitstek om een paar dagen naar toe te gaan en onder begeleiding van golf-pro’s je GVB te halen.Wil je liever relaxen of uitrusten van een actief dagje, dan wachten de bedjes bij het zwembad…. Uiteraard is er op het complex ook een heerlijke spa waar je kunt genieten van allerlei behandelingen.

Niet alleen het resort is een aanrader, ook de omgeving heeft veel te bieden. In de nabijheid liggen de wat grotere steden Cartagena en Murcia. Beide steden hebben dat heerlijke Spaanse sfeertje. In tegenstelling tot andere steden in de omgeving zijn deze steden nog niet enorm toeristisch, wat zorgt voor een aangenaam rustige sfeer.

Bezoek je Cartagena, vergeet dan niet een kijkje te nemen bij het enorme Romeinse Amfitheater dat nog niet zo heel lang geleden midden in het centrum van de stad is ontdekt en door opgravingen is blootgelegd. Het is fascinerend om te bedenken dat dit bouwwerk honderden jaren onder de grond heeft gelegen en pas in de jaren ’90 werd ontdekt.

De omgeving heeft nog veel meer te bieden; bij San Pedro del Pinatar kun je je insmeren met geneeskrachtige modder en baden in het natuurlijke zoutmeer (Mar Menor). Ook het vissersdorp Cabo de Palos is een bezoek waard om van het strand te genieten en de lokale lekkernijen te proeven in de talloze restaurantjes.

Het resort en de regio bieden voor ieder wat wils, wat mij betreft een aanrader dus.

Deel dit:


Travel Counsellors helpt dagelijks tientallen mensen met het creëren van reiservaringen om nooit te vergeten. Welke bestemming u ook in gedachten heeft, uw Travel Counsellor denkt graag met u mee.
Vind uw Travel Counsellor
Terug Naar Boven