Shop till you drop in Seoul

28 April 2022

Tekst: Fred van Eijk

Seoul, de hoofdstad van Zuid-Korea, is een paradijs voor shoppers. Sommige winkelcentra zijn tot 5 uur in de ochtend geopend. Shop till you drop is hier zo’n beetje uitgevonden. Reis dus met een zo goed als lege koffer.

Alle grote internationale merken, maar ook lokale designers draaien hier overuren. De grootste fascinatie is die met cosmetica. Met name in de wijk Myeongdong, het grootste winkelgebied en populair bij locals en toeristen, trof ik de ene gezichtscrème na de andere aan. Het viel mij echt op hoe jong de Zuid-Koreanen leken en nu weet ik hoe het komt; ieder cosmeticamerk van Korea en daarbuiten is hier vertegenwoordigd. Tevens tref je er diverse boetieks en tussendoor kun je even bijkomen in een van de vele restaurants en cafés.

 De beste plek om te logeren tussen alle winkels van Myeongdong in is Hotel 28; het eerste Koreaanse hotel dat is aangesloten bij Small Luxury Hotels of the World. Het heeft een filmisch thema, met op elke verdieping kunst die op films is geïnspireerd. De stoere kamers hebben een interieur met industriële details en zijn voorzien van een zithoek, een bureau en een flatscreen-tv. Maar het allerbeste is dat je gratis gebruik kunt maken van de minibar en het espressoapparaat.

Niet alleen de 10 jaar jonger lijkende locals en hun crèmes hebben indruk op mij gemaakt. Seoul is een goed georganiseerde stad, de luchthaven een geoliede machine waar ik geen enkele rij tegenkwam en de mensen zijn overal vriendelijk. Zuid-Korea is beschaafd, dynamisch en heeft een rijke historie. Tussen het shoppen door ontdekte ik het prachtige koninklijke paleis en de 19e -eeuwse Rooms-Katholieke kathedraal. Ik ga zeker terug om meer van het land te ontdekken en natuurlijk om mijn voorraad gezichtscrème bij te vullen, want die 10 jaar minder wil ik ook wel. Of zit het gewoon in hun genen?

Deel dit:


Travel Counsellors helpt dagelijks tientallen mensen met het creëren van reiservaringen om nooit te vergeten. Welke bestemming u ook in gedachten heeft, uw Travel Counsellor denkt graag met u mee.
Vind uw Travel Counsellor
Terug Naar Boven