Thailand stal mijn hart

28 April 2022

Tekst: Marina Sneijders | Fotografie: Marina Sneijders, Linda Bloksma-van Dalem en Liesbeth van Zelst Oud Met dank aan: Oriental Travel Thailand en Thai Airways

Sawadee Ka, welkom in Thailand! Het land van bruisende steden, bijzondere tempels, prachtige berggebieden, geurige eetkraampjes en toeterende tuktuks. Ga je mee op avontuur?

Kennismaken met Bangkok
We vliegen comfortabel met Thai Airways direct van Brussel naar Bangkok waar we ’s ochtends vroeg aankomen. Na een zeer hartelijke ontvangst op het vliegveld door onze lokaal agent gaan we met de bus naar ons hotel, genaamd Travelodge Bangkok, in het centrum van Bangkok. De rit naar ons hotel is al een avontuur op zich, wat een drukte met al die auto’s, brommers, tuktuks en taxi’s die met veel getoeter hun weg vinden in de verkeerschaos.

Na een opfrisbeurt bij het zwembad op het dakterras van het hotel volgt de verkenningstocht door Bangkok. Te voet, met de tuktuk of per boot; het maakt niet uit want het is allemaal even geweldig. Overal zie je de kleine ondernemers met hun handelswaar die in alle geuren en kleuren wordt tentoongesteld. We kijken onze ogen uit. Op elke hoek van de straat zie je kraampjes met streetfood; padthai, vis en vlees in alle soorten en maten, geroosterde kastanjes en gedroogde champignons, fruit en vooral ook veel onherkenbare delicatessen. Het ziet er allemaal even bijzonder uit.

Na een heerlijke lunch in een lokaal tentje aan de kade met natuurlijk een typisch Thais biertje Singha (So I Never Go Home Again) pakken we de longtailboot en varen we met grote snelheid door de binnenwateren van Bangkok, waar armoede en rijkdom elkaar afwisselen. We varen verder over de rivier Chao Praya naar Wat Pho met de liggende boeddha, een bijzondere verschijning van 46 meter lang en onderdeel van een mooi tempelcomplex waar je ook een massagecursus kunt volgen.

De eerste dag in het bruisende Bangkok eindigt met een heerlijk Thais diner. Ik kan niet wachten tot morgen!

Fietsen, de sky train en Chinatown by night
Op de fiets door Bangkok, wat een avontuur. Tom, onze fietsgids neemt ons mee door smalle steegjes en over drukke verkeerswegen naar de rivier die we oversteken om aan de overkant de jungle in te gaan. En weer is er overal street food te koop, in totaal zijn er meer dan 550.000 ondernemers in Bangkok die op straat het lekkerste eten bereiden, dat je voor weinig kunt kopen. Ook de Thai zelf kopen hun eten bij deze ondernemers omdat het vaak goedkoper is dan thuis koken.

Na de fietstocht gaan we met de sky train naar de weekendmarkt Chatuchak waar je echt alles kunt kopen; van levende dieren tot kleding en van kunst tot sieraden.

En dan volgt Chinatown by night! Norra, onze gids die de hele reis bij ons is, neemt ons mee naar de grootste Chinatown van de wereld. Na een rondje langs alle eetkraampjes, waar we vol verwondering zien wat je er allemaal kunt eten, gaan we aan tafel. Het eten is heerlijk!

Indrukwekkend Kanchanaburi
Vandaag verlaten we Bangkok en gaan we al vroeg op pad. Eerst naar een seafood market, dan met de Thaise Bob Marley een rit in een riksja, vervolgens met de trein naar de bijzondere Mae Klong market en als laatste een lunch bij de floating market Damnoen Saduak. Het is nu al een onvergetelijke dag en het is pas vroeg in de middag!

We vervolgen onze reis met een rit van een paar uur naar Kanchanaburi, met natuurlijk de brug over de river Kwai. Bij aankomst brengen we een bezoek aan het Thailand-Burma Railway Centre en de begraafplaats waar 5.000 PoW’s (Prisoners of War) zijn begraven, onder wie 1800 Nederlanders. Dit maakt indruk.

De laatste rit van vandaag brengt ons naar het hotel aan de oever van de river Kwai waar we overnachten; wat is het hier mooi!

Prachtig Ayutthaya
Wakker worden aan de river Kwai, dat is fijn! Na een heerlijke Thaise massage gaan we weer en route. Eerst naar een stuk van de Death Railway die op een houten constructie is gebouwd en onderdeel is van de Birma-spoorlijn die tijdens WO2 is gebouwd.

Daarna in de bus voor een mooie rit naar de prachtige tempelruïnes van Ayutthaya, de oude hoofdstad van Thailand. Dit was in 2007 de setting van ‘Wie is de Mol?’.

Vanuit Ayutthaya vertrekken we ‘s avonds per nachttrein naar Nong Khai in het oosten van Thailand bij de grens met Laos. Op naar het volgende avontuur!

Per trein, boot en te voet
Na een redelijke nachtrust met veel gezelligheid in de trein vervolgen we onze weg. Van tempel naar tempel en van boeddha naar boeddha, en zelfs nog even op de foto aan de grensovergang bij Laos. Een prachtige autorit van bijna 3 uur langs de Mekong-rivier, een van de mooiste routes in Thailand. Bergen, bomen en talloze rijstvelden in allerlei kleuren groen wisselen elkaar af, met kleine dorpjes waar men nog in eenvoud leeft. Dit is het Thailand waar ik ook zo naar uitkeek.

Een verkoelende (lees met een briesje bij 35 graden) boottocht over de Mekong-rivier brengt ons langs kleine vissershutten waar de mannen hun middagdutje doen en als ze wakker zijn, worden we enthousiast toegezwaaid, zo leuk!

Weer aan land maken we een korte wandeling door de smalle straatjes van het authentieke dorpje Chiang Khan. In deze regio zijn we als westerlingen echt nog een bezienswaardigheid en we worden overal vrolijk toegezwaaid en begroet met Sawadee ka!!!

De dag eindigt op de farm van onze lokale agent in Thailand. Peter, zijn vrouw Gae en hun familie wachten ons op, wat een warm welkom. Wat een heerlijke en bijzondere plek. In een oase van rust, midden in de natuur en gerund door heel lieve mensen. We worden verwend met een heerlijk diner en laten gezamenlijk wensballonnen op naar de prachtige sterrenhemel. Genieten dus!!

Traditioneel Thailand
Na een heerlijk ontbijt en een rondleiding verlaten we helaas alweer de farm. We maken een mooie fietstocht in de omgeving van Loei en bezoeken een lokale weverij, een rijstmolen en ook een traditionele Thaise woning. Na de fietstocht vervolgen we onze weg naar Pitsanulok. De mooie route gaat door de bergen en langs landerijen en vele rijstvelden. Onderweg maken we een koffiestop om te genieten van het prachtige uitzicht en bewonderen we de vijf witte boeddha’s in Khao Kho, schitterend gelegen in de groene bergen. In Pitsanulok overnachten we alleen om de volgende ochtend vroeg naar Bangkok te vliegen voor het laatste deel van onze reis: Hua Hin.

Royal Hua Hin
Vandaag vliegen we in ca 50 minuten van Pitsanulok naar Bangkok met Air Asia. Aansluitend een transfer van circa 3 uur naar de badplaats Hua Hin waar de Thaise koninklijke familie haar zomerpaleizen heeft. We verblijven in Amari Hua Hin Resort, een heerlijk hotel, waar we nog een dagje mogen relaxen en genieten van zon, zee en strand.

‘s Avonds gaan we naar de night market waar we weer zulk fantastisch Thais streetfood eten. We shoppen natuurlijk nog souvenirs voor thuis en sluiten de dag af met een Thaise voetmassage, uiteraard ook op straat. Al met al weer een geweldige dag in dit heerlijke vakantieland!!

Relaxt naar huis
Onze laatste dag in Thailand brengen we heerlijk relaxend door met een laatste massage en aan het zwembad van het hotel in Hua Hin. Om 16:00 uur vertrekken we naar de luchthaven van Bangkok met aansluitend onze vlucht met Thai Airways naar Brussel. Wederom een prima vlucht met deze fijne maatschappij.

Voldaan van al het moois dat ik de afgelopen week van Thailand heb mogen zien, val ik al snel met een glimlach in slaap.

Thailand heeft mijn hart gestolen! Wil jij ook op een samengestelde rondreis naar dit prachtige land? Neem dan contact op met je persoonlijke Travel Counsellor!

Deel dit:


Travel Counsellors helpt dagelijks tientallen mensen met het creëren van reiservaringen om nooit te vergeten. Welke bestemming u ook in gedachten heeft, uw Travel Counsellor denkt graag met u mee.
Vind uw Travel Counsellor
Terug Naar Boven