Verliefd op de Kaapverdische eilanden

17 November 2021

Vier jaar geleden ben ik voor het eerst naar Kaapverdië geweest. Ik heb toen zowel het eiland Sal als het eiland Boa Vista bezocht. Het eiland Sal is van alle Kaapverdische eilanden het meest toeristisch, vanwege de zandstranden, de condities voor golfsurfen, kitesurfen en windsurfen en de luxe hotels. Ik was meteen aangenaam verrast… dit eiland is zo anders dan andere eilanden in de Atlantische Oceaan zoals de Canarische eilanden en de Azoren.

Geografisch worden de eilanden vaak in drie groepen verdeeld. Namelijk de droge, vlakke eilanden Sal, Boa Vista en Maio. De overwegend droge, bergachtige eilanden Santo Antao, São Vicente en São Nicolau. En als laatste de berg- en vulkaaneilanden Santiago, Fogo en Brava. Het hoogste punt is Pico de Fogo (2.829 meter), dat na de Teide op Tenerife de hoogste berg in de Atlantische Oceaan is.

Sal heeft relatief weinig inwoners en het toeristische plaatsje Santa Maria bestaat voor meer dan de helft uit hotels en resorts. In de loop der jaren zijn er steeds meer resorts bijgebouwd en zijn de faciliteiten op het eiland toegenomen. Hoewel Sal het meest toeristische eiland is van Kaapverdië, staat het toerisme er nog in de kinderschoenen. Hou je van rust, zon, zee en strand, dan zit je op dit eiland dus goed.

Onlangs heb ik wederom het eiland Sal bezocht en de faciliteiten zijn inderdaad toegenomen. Je vindt in Sal een verscheidenheid aan goede restaurants en een enkele kleine nachtclub (Kalema) die elke dag open is. De naam Sal is ontstaan door de zoutwinning die er op dit eiland is. Santa Maria werd door de haven een belangrijk punt voor de aan- en afvoer van zout. Espargos is de hoofdstad van het eiland. De naam Espargos komt van ‘Asperges’, naar de planten in de vorm van asperges die op het eiland groeien. Naast Espargos en Santa Maria is er Pedra Lume in het oosten, een dorp met een indrukwekkend zoutmeer in de krater van een vulkaan. Je kunt hier de zoutpannen en de oude installatie bekijken waarmee het zout uit de krater werd getransporteerd. Vergeet ook niet om even te gaan zwemmen in het zoutmeer, waarin je door de hoge concentratie aan zout blijft drijven!

Uniek voor de eilanden Sal en Boa Vista zijn:

Om Kaapverdië nog beter te leren kennen staan São Vicente en Santo Antao op mijn lijstje voor volgende zomer.

Deel dit:


Travel Counsellors helpt dagelijks tientallen mensen met het creëren van reiservaringen om nooit te vergeten. Welke bestemming u ook in gedachten heeft, uw Travel Counsellor denkt graag met u mee.
Vind uw Travel Counsellor
Terug Naar Boven