Voordat je het weet zit je op een terras in Parijs

29 April 2022

Ik was niet de enige die uit een te lange winterslaap was ontwaakt. De Parijzenaren genoten ook met volle teugen en dat werkte aanstekelijk. Overal was iedereen vriendelijk en belangstellend. Bruisende terrassen, drukke boetieks en volle musea. Te vol soms. Dus mocht je een tentoonstelling of museum willen bezoeken - je kunt tenslotte niet de hele dag op een terrasje zitten - boek je entreeticket online voordat je naar Parijs vertrekt.

Het was alweer twee jaar geleden sinds mijn laatste bezoek. Hoogste tijd dus om mijn lijstje met persoonlijke tips bij te werken en te delen.

Cultuur

1. Atelier des Lumières - 38 Rue Saint-Maur
In het 11de arrondissement bevindt zich sinds 2018 het Atelier des Lumières; een digitaal kunstcentrum gevestigd in een gerenoveerde gieterij uit de 19de eeuw. Digitale tentoonstellingen die grote namen in de kunstgeschiedenis onder de aandacht brengen, worden groots geprojecteerd op de vloer en op de ruim 10 meter hoge wanden van de hal van het Atelier. Zo zag ik een hele indrukwekkende tentoonstelling van Dali. Ook de vele kinderen en jongeren in de zaal waren zeer onder de indruk.

2. Bourse de Commerce - Pinault Collection - 2 Rue de Viarmes
Parijs is weer een museum rijker en wát voor een. In Bourse de Commerce, de oude handelsbeurs van de stad, opende in mei 2021 het museum van de Franse miljardair François Pinault. Deze verzamelaar heeft in zijn omvangrijke privécollectie werken van onder anderen Damien Hirst, Jeff Koons, Piet Mondriaan, Picasso en Andy Warhol. Dit historische gebouw is volledig gerestaureerd en omgevormd tot een museum door de beroemde Japanse architect Tadao Ando. Hij creëert met het ontwerp een dialoog tussen erfgoed en hedendaagse creatie, tussen verleden en heden. Een werkelijk uniek monument met een bijzondere collectie in het hart van Parijs, naast de hallen.

Drankjes en hapjes

3. La Halle aux Grains - Bourse de Commerce
Dit is het nieuwe café-restaurant van de sterrenchefs in museum Bourse de Commerce. Ik genoot hier van een voortreffelijke lunch. Het getalenteerde vader-zoon duo Michel en Sébastien Bras hebben samen met hun team iets prachtigs neergezet. Om hier te eten hoef je het museum niet te bezoeken, maar dan mis je wel iets.

4. La Perle - 78 Rue Vieille du Temple
Dit café in de wijk Le Marais blijft enorm populair bij de locals en bij mij. Overdag kun je er redelijk rustig zitten en de diversiteit van de stad ervaren. Later op de avond stroomt het vaak vol en is het een ware ontmoetingsplaats.

5. Le Mary Celeste - 1 Rue Commines
Sinds de opening in de Haute Marais in 2013 is Le Mary Celeste een echte hotspot geworden voor zowel buurtbewoners als bezoekers die zowel voor het goede eten als voor de mooie cocktails komen.

Parijs

6. Le Voltigeur - 45 Rue des Francs Bourgeois
Een goede plek in Le Marais voor ontbijt, brunch, lunch en voor een goede kop koffie of thee.

7. Boulangerie Murciano - 16 Rue des Rosiers
Lastig kiezen tussen al die versgebakken lekkernijen, van zoet tot hartig. Ideaal als je een appartementje hebt geboekt en natuurlijk ook prima om van te smullen tijdens een wandeling door het hart van Le Marais of in een mooi park.

8. The French Bastards Boulangerie - 61 Rue Oberkampf & 181 Rue Saint-Denis
Nog zo’n verrukkelijke verse bakker. Een minder traditioneel, hip concept met echte vakmensen. Ook hier loopt het water je in de mond.

9. Pierre Sang in Oberkampf - 55 Rue Oberkampf
Hier opende Pierre Sang, de finalist van het tv-programma Top Chef France, zijn eerste restaurant en deze bloeiende buurt ontving hem hartelijk. Zijn credo: totale transparantie. Een open keuken in het midden van het restaurant verwent gasten met culinaire ontdekkingen. De unieke menu’s, die elke dag veranderen voor de lunch en elke maand voor het diner, vormen een lawine aan smaken en texturen. Franse traditie vermengt zich met Koreaanse technieken en invloeden. Een alliantie gebaseerd op de culturele mix van de chef. Verse seizoensproducten van lokale ambachtslieden krijgen een prominente plaats.

10. La Buvette - 67 Rue Saint-Maur
Ik ben zo blij met mijn nieuwste ontdekking! Een intieme en zeer sfeervolle wijnbar met goede en uiterst vriendelijke service, uiteraard goede wijnen en zalige, met liefde gemaakte hapjes. Een knus paradijsje op een klein aantal vierkante meters.

11. Etienne & Marcel - 34 Rue Étienne Marcel
Een terras waar het zalig mensen kijken is en een goede plek om tijdens het shoppen even te “droppen”.

12. Le Blainville - 183 Rue Saint-Denis
Zo’n fijn klein wijnbarretje om even op adem te komen en de tijd stil te laten staan met een goed glas en een lekker stukje kaas.

13. Kuccuni -165 Rue Saint-Denis
Kakelverse Italiaanse pasta’s en gerechten. Gezellige sfeer en zeer betaalbaar.

 Parijs

Deel dit:


Travel Counsellors helpt dagelijks tientallen mensen met het creëren van reiservaringen om nooit te vergeten. Welke bestemming u ook in gedachten heeft, uw Travel Counsellor denkt graag met u mee.
Vind uw Travel Counsellor
Terug Naar Boven