We Love Travel top 7 eetplekjes in Parijs voor alle budgetten

28 September 2021

Tekst en foto’s : Fred van Eijk

Fred van Eijk, oprichter van Travel Counsellors en onze hoofdredacteur, komt zijn hele leven al in Parijs.  Als kleinzoontje met opa en oma op het terras van Les Deux Magots. Als student aan de Sorbonne Universiteit met zijn eerste glaasje Pernod op Boulevard Saint-Michel. Nu als fervent reiziger bezoekt hij, dankzij de snelle Thalys, de voor hem zowel vertrouwde als nieuwe plekjes in Parijs om lekker te eten en te drinken.  Hier deelt hij met ons zijn favorieten.

 1. Maison Rostang - Rue Rennequin 20
  Wereldberoemd sterrenrestaurant van Michel Rostang. Een feest om hier te dineren, minder aangenaam voor je portemonnee, maar zeer waardevol. Het is een echte smaak- en sfeerbeleving met uitmuntende, maar toch zeer persoonlijke service, waarbij je je erg op je gemak voelt.
 2. La Perle - Rue Vieille du Temple 78
  De hangplek voor fashionista’s en hippe locals. Het zijn de mensen die het bijzonder maken. Ik eindig hier meestal de avond met een glaasje wijn, mensen kijken en een praatje maken.
 3. Café Etienne Marcel - Rue Etienne Marcel 34
  Nieuwe eigenaars, nieuwe inrichting (werd hoog tijd) en een nieuwe kaart met nu een geweldige mogelijkheid voor een uitgebreide brunch. Ook altijd leuk om iets te eten en drinken op het gezellige terras.
 4. Les Minimes - Rue de Turenne 36
  Een chique, eigentijdse brasserie in Le Marais. Franse keuken met een twist. Tot laat dineren in een mooie sfeer en met vriendelijke bediening.
 5. Kuccini, Rue Saint-Denis 165
  Casual, hip en happening. Altijd vol en gezellig en met de allerbeste en meest verse hand- en huisgemaakte pasta’s en pizza’s. En dat in een steeds leuker wordende buurt.
 6. Robert et Louise - Rue Veille du Temple 64
  Dat ik als vegetariër dit restaurant, bekend om zijn BBQ-steaks, op een toplijst zet, betekent heel wat. Voor vleesliefhebbers een walhalla. Op een open vuur worden de mooiste stukken vlees bereid precies zoals je het wenst. De gegrilde gamba’s zijn overigens ook niet te versmaden.
 7. Boulangerie Murciano – Rue des Roisiers 16
  In het hart van Le Marais tref je deze joodse bakker met zalige, verse broodjes, taartjes en andere lekkernijen. Fantastisch om mee te nemen en lekker op een bankje op straat of in een mooi park van te genieten.

Deel dit:


Travel Counsellors helpt dagelijks tientallen mensen met het creëren van reiservaringen om nooit te vergeten. Welke bestemming u ook in gedachten heeft, uw Travel Counsellor denkt graag met u mee.
Vind uw Travel Counsellor
Terug Naar Boven