8 Europese steden met een strand!

Rike van den Beld-van Dijk op 29 June 2017
Kan je niet kiezen tussen een citybreak en een strandvakantie? Waarom combineer je ze niet allebei? In deze Europese steden hoef je niet te kiezen! Bezoek een museum in de ochtend en relax op het strand in de middag!

Barcelona Barcelona is een veelzijdige stad en met maar liefst 4.2km aan strand op loopafstand is dit natuurlijk ‘The place to be!’ voor een stad-strand mix! Ga cultuursnuiven of shoppen in de stad en loop dan naar het strand voor een heerlijke lunch aan de boulevard. Of neem een picknickmand en zonnebrand mee voor een middagpicknick op het strand.

Valencia Deze stad heeft me echt verrast. Ik herinner me nog goed mijn citybreak naar deze stad. Samen met mijn vader dwaalden we door de kleine straatje, scoorden onze lunch op de overdekte markt en gingen in de namiddag even relaxen bij het strand! Misschien minder bekend, maar zeker niet minder leuk!

Berlijn Misschien een vreemde eend in de bijt, maar in deze prachtige historische stad kan je in de zomer relaxen in beachbars, vind je zand en een groot drijvend zwembad!

Lissabon Deze stad op zeven heuvelen is gelegen vlak bij de Atlantische oceaan. Of je nu verblijft in de stad of aan de kust, met de bus hop je zo van de stad naar het strand en andersom!

Stockholm Mijn eerste echt kennismaking met Scandinavië was in Stockholm. Wat een leuke stad, gelegen op ‘eilanden’ waar je ogen te kort komt, heerlijk kan shoppen maar ook kan genieten van water! Pak een boot en laat je in de zomer naar een van de strandjes brengen. Heerlijk toch?

Athene Ik heb Athene maar heel kort mogen bezoeken en zou er graag nog eens naar terugkeren. Leuk oud centrum met kleine straatjes, veel eetgelegenheden met terrassen, live muziek, mooi uitzicht op de Acropolis en je kan er ook naar het strand! Door het geweldige klimaat en de ligging dicht bij de kust is Athene ideaal te combineren met een dagje strand. Zowel aan de noord- zuid- als oostkust vind je stranden met elk hun eigen karakter en nog makkelijk te bereiken ook per openbaar vervoer!

Dubrovnik Deze stad zou ik graag nog bezoeken. Gelegen aan de azuurblauwe zee, omringd door stadsmuren en diverse stranden. Loop over de stadsmuren, geniet van vergezichten, struin door kleine autovrije straatjes, lunch op een goed terras en relax op een van de vele strandjes in en net buiten de stad. Of pak een bootje naar een van de eilandjes voor de kust! Ga je met me mee?

Nice Nice is al jaren een van de grootste trekpleisters van Zuid-Frankrijk. Deze sfeervolle stad wordt gekenmerkt door de schilderachtige smalle straatjes van het oude centrum, maar ook door musea, het feit dat je er leuk kan shoppen en natuurlijk mag je de lokale markten niet missen. Veel mensen weten niet dat Nice een lange boulevard heeft langs het openbare strand en dat er een relaxte intieme sfeer hangt!

Je ziet het, ook als je niet kan kiezen tussen stad of strand dan zijn er mogelijkheden genoeg voor een leuke break!

Wil je meer weten over deze leuke city-strand combi’s? bel of mail me dan gerust!