Gletsjer skien in Kaprun

Rike van den Beld-van Dijk op 04 September 2017
Wil je vroeg of juist laat in het seizoen op wintersport en wil je sneeuwzekerheid? Denk dan eens aan Kaprun! Wanneer de weides in het dal al weer groen kleuren en de koeien naar buiten gaan, kan je op de gletsjer nog heerlijk skiën.

Vanuit het dal gaan er 2 gondels naar boven en als je dan eenmaal uit de lift stapt, lijkt het wel of je in een ander seizoen zit! Ik bezocht Kaprun begin april, in het dal liep je in de korte broek maar boven op de berg was alles wit en er viel zelfs nog sneeuw!.

De meeste pistes liggen allemaal boven de 2450 meter waarbij het hoogste punt waar je op de lange latten komt met de lift 3029 meter is. Nu ben ik al vaker op gletsjers geweest, maar het valt me hier echt op dat er een grote variatie aan liften en pistes is, zowel beginners als ver gevorderden kunnen hier voldoende uitdaging vinden.

We beginnen met een paar rustige blauwe en rode pistes langs stoeltjesliften en sleepliften. De sneeuw is lekker poederig, en het valt me op dat je haast nergens hoeft te wachten.

Voor meer uitdaging pakken we lange rode afdalingen en voor de echte diehards is er de Black Mamba! Een zwarte piste met een steilheid van 63%!

Wat ik aan Oostenrijk altijd zo gezellig vind zijn de hutjes langs de piste waar je heerlijk kan eten en bijkomen. Wat ik hier mis zijn juist die gezellige knusse hutten, je treft hier vooral grotere zelfbedienings restaurants. We

Als je met een groep hier gaat skiën, dan is het makkelijk om elkaar weer te treffen, want uiteindelijk komt alles weer bij elkaar bovenaan de gondel die je naar het dal brengt. Dalafdalingen zijn niet mogelijk. Wil je de skidag afsluiten met après ski? Dan kan ik je aanraden dit te doen net voor de laatste gondel naar het dal. Daar staat een gezellige hut- Hauslalm- om de dag af te sluiten.

De Kitzsteinhorn (gletsjer) maakt onderdeel uit van Zell am See- Kaprun skigebied. Je kan dus naast de gletsjer ook skiën op de Maiskogel in Kaprun en op de Schmittenhohe in Zell am See.

Wil je meer weten over wintersport? Als wintersport specialist wijs ik je graag de weg!