Aruba, One Happy Island

Rike van den Beld-van Dijk op 01 November 2012
Op uitnodiging van het verkeersbureau reis ik af naar Aruba. We vliegen comfortabel met KLM en worden tijdens de reis goed verzorgd, het ontbreekt ons aan niets. De komende dagen staan in het teken van kennismaken met het eiland, de accomodaties, en alles wat Aruba te bieden heeft qua vertier, lekker eten en de bevolking. Aruba is zo groot als Terschelling en telt zo’n 110.000 inwoners.

Na aankomst in het hotel worden we meteen culinair verwend bij White, Modern Cuisine bij Palm Beach. Begin 2012 opende dit stijlvolle moderne restaurant haar deuren, een goede plek om te genieten van luxueus dineren en te genieten.

De volgende dag begint het avontuur van het eiland ontdekken. We maken een eilandtour per bus en komen zo langs de California Lighthouse, vernoemd naar een schip dat tijdens de bouw zonk voor de kust. Bij de vuurtoren kan je wandelen door de zandduinen en genieten van de mooie uitzichten. Wat ook leuk is om te doen is aan het einde van de middag te gaan eten bij La Trattoria el Faro Blanca en te genieten van een mooie zonsondergang. Tijdens de eilandtour ontdekken we mooie strandjes, zoals Aranchi Beach echt voor gezinnen en Boca Catalina voor snorkelaars. In Santa Maria zien we een traditionele begraafplaats en leren we dat 80% van het eiland Rooms Katholiek is. Het eiland bestaat uit 6 districten en elke district is zelfvoorzienend in scholen, politie, medische voorzieningen en winkels. We brengen vervolgens een bezoek aan de Aloe Vera Fabriek en leren van alles over de plant en het proces dat gevolgd wordt om cosmetica producten te maken. Verken je zelf het eiland per auto, dan zul je niet snel verdwalen, want de Divi Divi boom zal je de weg wijzen. Hij groeit door de wind altijd in Zuid Westelijke richting.

De noord kant van Aruba kent een ruige kust met inhammen waar de golven op de rotsen slaan. Hier wordt niet gezwommen doordat de stroming sterk is. Deze kustlijn is bekend om de vele Boca’s en natuurlijk om Baby Bridge. Een natuurlijke brug over het water. Op een paar plekken zul je op strandjes kite surfers treffen, de wind is hier eigenlijk altijd goed.

Per jeep maken we kennis met Arikok National Park. Een prachtig natuurgebied dat hele diverse landschappen kent, van lavagesteente tot begroeiing en rotsen. En dan mag een bezoek aan Conchi, natuurlijk bad, niet ontbreken. Aruba kent een aantal natuurlijke grotten en rotsformaties, hier vind je nog een stuk geschiedenis terug. Aruba is natuurlijk bekend om de mooie parelwitte zandstranden, je kan heerlijk langs de kust wandelen, zonnen op het strand of het water in gaan! Wij zijn per catamaran de onderwaterwereld gaan ontdekken. Tijdens deze halve dag excursie leg je op 2-3 plekken aan waar je kan snorkelen. Zo streelde ik de rug van een zeeschildpad bij het wrak van Antilla, het grootste wrak van de 6 wrakken die nabij Aruba een walhalla zijn voor duikers en snorkelaars!

Ook ’s avonds is er genoeg te beleven op Aruba, ga even shoppen in Oranjestad of bij Palm Beach Plaza en zoek een leuk terras voor hapje en drankje. Wij waren te gast bij Papiamiento Restaurant, een romantische locatie bij een woonhuis, met mooi verlichte tafels rondom het zwembad en genieten van locale en internationale keuken. Of ga op dinsdag of donderdagavond naar het Bon bini of Carubbian Festival, hier maak je kennis met de locale keuken, de geschiedenis, muziek en dans. Moomba beach is the place to be voor een heerlijk BBQ en een feestje met live muziek. Of proef Baranchi, het locale bier, bij Local Store, een gezellige bar in Oranjestad. Aruba heeft door het haar heen ook veel events zoals de fashion week, filmfestival, jazz festival, regatta en natuurlijk carnaval! Er is alijd wel iets te beleven op Aruba.

Aruba heeft een diversiteit aan hotels en appartementen, van eenvoudig tot luxe, bijna allebei nabij het strand gelegen, hoog- en laagbouw in verschillende prijsklasses. Schitterende stranden en trouwlocaties, kleinschalige intieme hotels en ruime appartementen. Ik heb er vele bezocht tijdens mijn verblijf en adviseer u graag bij het vinden van een passend verblijf.

Aruba heeft mij verrast, het eiland heeft meer te bieden dan zon, zee en strand. Ik heb genoten van een heerlijk verblijf op een gastvrij eiland met heerlijk klimaat! Een super bestemming di ehet hele jaar door bezocht kan worden!