Huizen, cruisehaven in 't Gooi

Walter Colijn on 23 February 2018

Deel dit:

Ja, je leest het goed.

Huizen heeft een prachtige haven en sinds december 2017 ligt er een prachtige aanlegsteiger in het water. Ideaal voor de Pakjesboot van Sinterklaas als deze na de landelijke intocht ons prachtige dorp aandoet. Maar natuurlijk is de steiger voor meer doeleinden dan alleen de Goedheiligman gerealiseerd.

In 2019 start er namelijk weer een vaarseizoen van de majestueuze riviercruisevloot en zal Huizen daarin opgenomen zijn. 'Hollandse Waterwegen' 'Tulip Time Cruise' 'Dutch Bulbfields Cruise'....Het zijn klinkende namen van routes waar mijn dorp onderdeel van uit zal gaan maken. Er zijn al 2 reserveringen gemaakt voor een ligplaats in het Nautisch Kwartier. Geweldig!

Als reisadviseur in het uitgaande toerisme zal het wellicht minder snel gebeuren dat een van mijn eigen reizigers mijn woonplaats aandoet, maar leuk is het zeker. Hoewel 'op vakantie in eigen land' op deze manier echt super is.

In 2009 mocht ik al eens 3 nachten aan boord zijn van de River Cloud I (tegenwoordig Royal Crown) en naar alle waarschijnlijkheid mag ik in september mee met een schip van Ama Waterways. Riviercruises hebben nog altijd een stoffig imago - aangewakkerd door BN'ers in matrozenpakjes met lottobalmachines; of de verwijzing naar uitsluitend, overigens uitstekende, zorgvaarvakanties - maar feit is dat wanneer je het juiste schip kiest de service hoog mag zijn en dat het op culinair gebied ook ultiem genieten geblazen is. Zonder uitzondering zijn Amerikanen, Canadezen, Australiërs, Nieuw Zeelanders, Japanners, Britten en Duitsers hier zeer gecharmeerd van.

Vaak vaar je - een kort stuk - overdag en lig je 's avonds in een haven. Dit is het tegenovergestelde van zeecruises. Er zijn fietsen aan boord, mooie citytours te maken, bijzondere uitvoeringen bij te wonen, wijnproeverijen, lokaal entertainment, golfexcursies en nog heel veel meer mogelijkheden tijdens je reis.

Bij een riviercruise geldt ook: 1 x je koffer uitpakken in buitenhutaccommodatie naar keuze, elke dag een ander uitzicht en afhankelijk van je budget en rederijkeuze: volpension of all inclusive. Ideaal toch?

Op- of afstappen kan veelal in Amsterdam en dus vanaf 2019 kun je dus bij mij 'in de achtertuin' terecht. Daarom is cruise zo'n heerlijk onderwerp: je raakt nooit uitgepraat.

Warme cruisegroet vanuit Huizen, Haven van 't Gooi

Deel dit:

Terug Naar Boven