Showtime op Aruba

Walter Colijn on 29 October 2014

Deel dit:

Oktober was een drukke maand. Kort na Portugal met familie ging ik met 18 collega Travel Counsellors naar Aruba. Per Dreamliner van Arkefly ging het via Curacao naar One Happy Island. Bij de vlucht kregen we 1 maaltijd en een glaasje water. Voor al het andere moet betaald worden, inclusief het entertainmentsysteem. Na aankomst werden we keurig opgewacht en ging het naar het Radisson Aruba. Prachtig highrise hotel, aan het strand. Na ons opgefrist te hebben gingen we naar Casibari Cafe alwaar we tegen de jetlag vochten met heerlijk vlees van de BBQ, Balashi’s (lokaal bier) en bijzondere nagerechten. Op de 2e dag hadden we een rondleiding in ons hotel en een aansluitende eilandtour die ons naar Baby Beach bracht. Heerlijk zwemmen, maar wel uitkijken niet levend te verbranden. Lunchen deden we in Zeerover, waar je de gefrituurde vis met de handjes mag eten. Even vrije tijd en hup, het diner wachtte alweer bij Tango, een Argentijns restaurant in het uitgaansgebied van Palm Beach. De 3e dag ontbeten we in het Renaissance Aruba, een echt adult only stadshotel. De kamers zijn strak ingericht. In de dependance, de Marina Suites, kunnen wel families terecht. Vanuit dit hotel kun je ook naar het Renaissance Island een privé eiland schuin tegenover de luchthaven. Hotel Manchebo Beach in Eagle beach is een erg mooi laagbouwhotel; het budgetzusje MVC Eagle Beach werd ook bezocht. ’s Middags stond een Jeeptour over het eiland op het programma. Een echte aanrader, waarbij je alles goed vast moet houden en uiteraard je gordel vast :) ’s Avonds was het Halloween en gingen we met Kukunuku partybus in gepaste outfit langs een barretje alwaar een drankje op ons wachtte. Na een korte nacht ontbeten we in het Hyatt Aruba, bijna naast het Radisson. Eveneens met prachtige tuin, zwembaden maar ook met een glijbaan in het landschap verstopt. Superleuk voor de kids, net als de pratende papagaaien. ’s Middags hadden we lunch in Oranjestad, na een bezoek aan het eerder genoemde Renaissance Island. Daarna gingen we naar Bucuti& Tara Beach resort, heet hoogst geprijsde en meest luxe hotel (adult only) van de vele hotels die we aandeden. Geweldige ontvangst, mooie kamers, glaasje water en een koud doekje om pols en voorhoofd te deppen. Attention to detail! In de loop van de dagen bekeken we ook Marriott, Talk of the Town, The Mill Resort, maar ook Bubali Bliss Resort (budget modern) en The Boardwalk (Small Boutique hotel). Over elk hotel weet ik iets te vertellen en of het bij je past.

Bel me maar!

Een laatste excursie die we maakten was de catamaran ‘Palm Pleasure’, aan boord waarvan wij ontbeten en een luch hadden en 3 heerlijke stops voor een snorkelpartij. Een must do als je Aruba bezoekt.

Wat ook lekker is, is ’s morgens heel vroeg of net rondom zonsondergang in zee te gaan zwemmen. Het blijft een wonderlijk idee dat je op een willekeurig tijdstip van het jaar er heerlijk kunt dobberen in kristalhelder water.

Haal het doek maar op voor Aruba: Showtime!

Deel dit:

Terug Naar Boven